BAŞKAN SEKMEN`İN `AİLE HAFTASI` MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, `Aile Haftası` nedeniyle bir mesaj yayınladı.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 18:14
BAŞKAN SEKMEN`İN `AİLE HAFTASI` MESAJI
Ailenin milletin temeli olduğunu hatırlatan Sekmen, "İnanç ve kültürümüzde, aile, en önemli sosyal müessesemizdir. Milletimiz asırlardan beri aileyi ve aile değerlerini koruyup yücelterek milli kimliğini korumayı ve bugünlere ulaşmayı başarmıştır" dedi. 

Türk aile yapısının sadece bir anne baba ve çocuklardan ibaret olmadığını, akraba, hısımlık, komşuluk gibi yapıları da içine aldığını ifade eden Sekmen, "Bu geniş aile yapısı, bireyleri arasında, sevgi, saygı, sadakat, anlayış, hoşgörü, sorumluluk ve inanç birliğini de içine almaktadır" şeklinde konuştu.

"Ailenin en önemli fonksiyonlarından birinin genç nesillere milli değerlerin aktarılması olduğunu" ifade eden Sekmen, Türk aile yapısının, tarihsel olarak, çocukların yetiştirilmesi, bakımı, kültürel kimlik kazanmaları, ahlaki değerleri edinmeleri gibi önemli bir işlevi üstlendiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın, aileyi Türk toplumunun temel kurumu olarak tanımlamadığını hatırlatan Sekmen, şunları kaydetti: "Milletimizin huzur ve refahı ailenin huzur ve refahı, demektir. Çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmasında, özürlü ve bağımlı nüfusun bakımı ve rehabilitasyonunda, suç ve kötü alışkanlıklarla mücadelede, aile belirleyici bir öneme sahiptir. Türk ailesi, bugün yaşanan kimi sorunlarına rağmen, güçlü bir sosyal hizmet ve yardım mekanizması olarak varlığını sürdürmektedir. Bu yapıyı korumak ve güçlendirmek hepimizin görevidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, başta ev hanımları olmak üzere, vasıfsız aile bireylerine vasıf kazandırmak için önemli hizmetler yürütüyoruz. Toplum Merkezlerimizde, bilgisayar operatörlüğü, kuaförlük, web tasarımcılığı, bilgisayarlı muhasebe, temel sekreterlik, dil kursları, mefruşat, yönetici asistanlığı, adli takip elamanı, çağrı merkezi elamanı, el sanatları-ehram ve halı dokuma, saç ve cilt bakımı ve eğitimi, yaşlı ve engelli bakımı, evde çocuk bakımı, mutfak yönetimi ve aşçılık, ebru, tezhip gibi geleneksel sanatlar, vb. onlarca konuda, kurslar açmaktayız. Bu kurslarda eğitilen insanlarımız iş bulabilmekte, kendi işlerini kurmakta böylece daha üretken ve mutlu insanlar olmaktalar. Aile kurumumuz milletimizin vazgeçilmez ve temel bir kurumudur. Aile kurumu bizi yaratan Rabbimizin de bir emridir. Bu sebeple aileyi korumak her kesimin öncelikli bir görevidir. Bu vesileyle tüm ailelerimize mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum."

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2014 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.