BAŞKAN CENGİZ, ILICA’DA ESNAF GEZİSİ DÜZENLEDİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’da esnaf gezisi düzenledi.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 12:28
BAŞKAN CENGİZ, ILICA’DA ESNAF GEZİSİ DÜZENLEDİ
Dadaşkent’in ardından, Ilıca’da da esnaflarla bir araya gelen Başkan Cengiz, “Dadaşkent ve Ilıca ile birlikte 20 pare köye de hizmet üretiyoruz. Çok geniş bir hizmet alanımız olmasına rağmen, yoğun iş temposundan fırsat buldukça soluğu hemşehrilerimizin yanında alıyoruz.” dedi.
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Belediye Meclis Üyeleri Yaşar Tarikdaroğlu, ve Cihat Aktaş ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Başkan Cengiz, vatandaşlarla sohbet ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi, beklentilerini dinledi. Başkan Cengiz, bazı kahvehanelerde vatandaşların çay ikramı talebini geri çevirmedi ve çay içerek sohbet etti.

SORUNLAR BİRER BİRER ÇÖZÜLÜYOR
Ilıca’nın çehresini değiştirmekte kararlı olduklarını dile getiren Başkan Cengiz, ilçenin tarihine damga vurmuş sorunları birer birer çözüme kavuşturduklarını söyledi. Ilıca’da yapımına 15 yıl önce başlanan belediye iş merkezini tamamlayarak kredi ve yurtlar kurumuna kiraya verdiklerini hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, “250 öğrenci Ilıca’ya çok büyük sosyal, ekonomik ve kültürel katkı sağladılar. İlçede ciddi bir ekonomik canlanma söz konusu. Bu tablo bizim ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızın göstergesidir.” dedi.

ILICA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Kentsel dönüşümle ilçenin çehresinin değiştiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, Eski Mahalle’de yapılan 320 konutun temmuz ayında tamamlanacağını kaydetti. Eski Mahalle ikinci etabın çalışmalarına başladıklarına vurgu yapan Cengiz, “90 dönümlük Eski Mahalle ikinci etabın kamulaştırma bedeli 25 Milyon lira ve bugüne kadar 8 Milyon lira hak sahiplerine ödendi. Yeşil Mahalle ikinci etabı da projeye dahil ettik. Etaplar halinde Ilıca’yı adeta yeniden inşa etmenin mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu.

İLÇE HİZMETE DOYUYOR
Ilıca’da 2 Milyon 250 bin liraya 500 kişilik bir spor salonu inşa ettiklerine işaret eden Başkan Fatih Cengiz, spor salonunun ilçede çok önemli bir ihtiyacı giderdiğine dikkat çekti.
Çevre düzenlemesiyle ilçeye yakışır bir mezarlık oluşturulduğuna vurgu yapan Cengiz, “Vatandaşımız çamurlu yollardan yürüyerek, cenazesini defnediyordu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmayla mezarlığın içine kilitli taşlarla yürüme yolları yaptık. Işıklandırma ve ölülerimize kuranı kerim okunması için ses düzeni kurduk. Ağaçlandırma çalışması ve çevre düzenlemesiyle ilçe mezarlığına güzel bir görünüm kazandırdık.” ifadelerini kullandı.
Ilıca’da 150 bin metrekare asfalt, 150 bin metrekare de kilitli taş çalışması yapıldığının altını çizen Başkanı Cengiz, Aziziye Caddesi ve Yeni Mahalle’de asfalt çalışmasının tamamlandığını, Yavuz Selim, Yeşil Mahalle ile Bahçelievler Mahallesi’nde de kilitli taş çalışması yapıldığını, kentsel dönüşüm alanının duşunda bulunan mahallelerde yol sorunu olmadığını ifade etti.

HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ, HEYECANIMIZI DAHA DA ARTTIRDI
“Halkımız hizmetin en güzeline layıktır.” diyen Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Biz seçildiğimiz günden itibaren her zaman halkımızın içinde olduğumuz gibi, gecemizi gündüzümüze katarak halkımıza hizmet ürettik. Çok geniş bir hizmet alanımız olmasına karşın, ilçenin kangren haline gelen sorunlarına birer birer çözüm ürettik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman hizmetin en güzelini sunmanın gayreti ve çabası içerisinde olduk. Geldiğimiz noktada hemşehrilerimizin duası ve desteğiyle güzel hizmetlerin altına imza attık. Onların teveccühü, bizim şevk ve heyecanımızı arttırdı, moral ve motivasyonumuzu olumlu yönde etkiledi. Artık geleceğe daha umutla bakıyor ve ilçemizin çehresini el birliğiyle değiştiriyoruz.”
Öte yandan Ilıca esnafı da başta 250 öğrenci kapasiteli yurt ve 500 kişilik spor salonu olmak üzere, yapılan hizmetler için Başkan Cengiz’e teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2012 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.