BARO’DA TERZİOĞLU DÖNEMİ

Erzurum Barosu'nun 44’üncü Olağan Genel Kurulu, oldukça çekişmeli geçen bir seçime sahne oldu. Dört adayın yarıştığı genel kurulda 99 oy alan Faruk Terzioğlu başkanlığa seçildi. Seçimde mevcut başkan Mehmet Güzel ise 92 oy aldı.

06 Ekim 2012 Cumartesi 22:01
BARO’DA TERZİOĞLU DÖNEMİ

Erzurum Barosu’nun 44’üncü Olağan Genel Kurulu, büyük bir çekişmeye sahne oldu. 292 delegesi bulunan Baro’nun genel kurulunda Mehmet Güzel,  Faruk Terzioğlu, Nizam Işık ve İzzettin Genç başkanlık için yarıştı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile diğer yetkililer ve avukatların katıldığı genel kurulda divan Münip Polat, Sefa Çakıcı, Ömer Çiftçi ve İlhan Bektaş’tan oluştu. Erzurum Barosu’nda düzenlenen genel kurulda Avukat Haklarını Koruma Komisyonu’nun kurulması kararı alındı. Genel kurulda Mehmet Güzel’in yönetimindeki 2010 ve 2012 yılını kapsayan dönemin faaliyetleri okundu. Güzel’in başkanlığında adli yardım işleri, CMK hizmetleri, disiplin işleri, yargı ile olan ilişkiler, Türkiye Barolar Birliği ile olan ilişkiler ve meslek içi eğitim konularında yapılan hizmetler değerlendirildi. Faaliyet raporunda yer alan yenilikler bölümünde iki yıl içerisinde yapılan toplam 22 yenilik üyelerin bilgisine sunuldu. Başkan adayları  Mehmet Güzel,  Faruk Terzioğlu, Nizam Işık ve İzzettin Genç’in konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Erzurum Barosu üyelerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler’in de katıldığı genel kurulda oy kullanma işleminin ardından sandık açıldı. 267 delegenin oy kullandığı genel kurulda 1 rey geçersiz sayıldı. Genel kurulda Faruk Terzioğlu 99 oy alırken, mevcut başkan Mehmet Güzel ise 92 oy aldı. Genel kurulda başkanlık için yarışan İzzettin Genç 63, Nizam Işık da 12 oy aldı.

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2012 00:15
Anahtar Kelimeler:
Faruk Terzioğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.