"Bar ekibi"ne zurna ve tokmak yeniden yapıldı

Erzurum'da yöresel halk oyunlarından Bar ekibini canlandıran heykellerden çalınan zurna ve tokmak, yeniden yapılarak heykellere monte edildi

admin
admin
02 Ağustos 2018 Perşembe 10:00
"Bar ekibi"ne zurna ve tokmak yeniden yapıldı

Erzurum'da yöresel halk oyunlarından "Bar ekibi"ni canlandıran heykellerden çalınan zurna ve davulcunun tokmağı yeniden yapıldı.

Havuzbaşı Kent Merkezi'nde yer alan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesince yaptırılan "Bar ekibi" heykellerindeki zurnacı figürünün zurnası ile davulcu figürünün tokmağı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı.

Polyesterden yapılan heykellerden zurna ile tokmağı çalan zanlıların yakalanması için polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Heykellerin estetiğini bozan görüntünün ardından harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir maddi değeri bulunmayan tokmak ve zurnayı yeniden tasarladı.

Polis, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişileri yakalama çalışması sürdürürken heykellerdeki davul tokmağı ile zurna yerine monte edildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHavuzbaşıBar Ekibi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.