AVUKAT BAŞKAN’DAN MEDYAYA REKOR DAVA

Küçükler, “Yanlış ve yalan haber yapan bütün televizyon ve basın hakkında, görsel ve yazılı medya ile ilgili hukuki işlemler yapacağız” dedi.

02 Ekim 2012 Salı 09:20
AVUKAT BAŞKAN’DAN MEDYAYA REKOR DAVA

Cengiz DURULAR'ın haberi 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geçtiğimiz günlerde metan gazı patlaması sonucu bir kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı olayla ilgili yerel ve ulusal medya kuruluşlarında çıkan haberlere rekor düzeyde tazminat davası açma kararı aldı. “Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmada patlama”, “Büyükşehir’in atık su ve yeraltı çalışmasında göçük” şeklinde çıkan haberlerle ilgili harekete geçen Küçükler, haberi Büyükşehir’in ihmalini ifade ederek kurgulayan, ülke genelindeki yerel, bölgesel ve ulusal televizyon kanalları, yerel ve yaygın gazetelerle internet haber portallarına rekor düzeyde tazminat davası açacak. Erzurum’da geçtiğimiz günlerde 1 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı metan gazı patlamasıyla  ilgili bazı yerel ve yaygın medya kurumlarında “Büyükşehir’in çalışması ve ihmali” olarak yer alan haberler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i kızdırdı. Bütün medya kurumlarını ilgili haberlere ilişkin yakın takibe alan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmada patlama”, “Büyükşehir’in atık su ve yeraltı çalışmasında göçük” şeklinde çıkan haberlerle ilgili avukatlarına talimat verdi. Konuyla ilgili tazminat davası açma kararı alan Başkan Küçükler, Pusula muhabirine yaptığı açıklamada, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi. Küçükler, “Orada bizimle ilgili bir konu yok. Basında  yansıdığı gibi burası Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir çalışma alanı değil. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Vakıf İş Merkezi’nin bir çalışmasıydı o yer. Özellikle altyapıdaki çalışmasını Çaykara Deresi’ne bağlamasıyla ilgiliydi. Yakutiye Belediyesi’nden kazı izni alınmış. Ve böylece başlamışlar. Dolayısıyla orada altyapı çalışması yapılırken bir işçi hayatını kaybetti” dedi.

 

“Hukuki girişimleri başlattık”

Konuyla ilgili avukatlarının yargıya başvurduğunu belirten Küçükler, şöyle devam etti:

“Medyada belediye dendi. Basında Büyükşehir diye yer aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Çaykara Caddesi’nde yapmış olduğu altyapı çalışmasıyla alakası yok. Büyükşehir’in bu olayla ilgisi yok. Bunu basın özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması olarak lanse etti. Biz bu konuda gerekli hukuki girişimleri başlattık. Yanlış ve yalan haber yapan bütün televizyon ve basın hakkında, görsel ve yazılı medya ile ilgili hukuki işlemler yapacağız. Bu ifadeler belediyemizi yıpratmaya yönelik haberlerdir. Hukuki işlemleri başlattık, sonucu bekleyeceğiz.”

Editör

Son Güncelleme: 02.10.2012 10:58
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Küçükler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.