AŞKALE KURTULUŞUNU KUTLADI

Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü büyük bir sevinç ve gözyaşı ile kutlandı.

04 Mart 2013 Pazartesi 11:09
AŞKALE KURTULUŞUNU KUTLADI
Kurtuluş programına 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu,Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu,ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Programda açılış konuşması yapan Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, "İlçemiz geçmişte birçok karanlık günler yaşamıştır. Ermeni mezaliminin acımasızca yapıldığı yerlerden birisi de Aşkale ve çevre köyleridir. İlçemizde hunharca katliamlar yapılmış, çoluk çocuk demeden ilçe halkı kıyıma uğratılmıştır. Dün farklı cemiyetler adı altında ülke birlik ve beraberliği bozanlar, bugün de farklı terör örgütleri adı altında ülkemizin huzurunu kaçırmak için yoğun uğraş vermektedirler.Dün Hınçak ve Taşnak Cemiyetleri idi bugün ise terörü destekleyen,ismini dahi saymakta güçlük çektiğimiz birçok cemiyettir.Çünkü amaçları ve düşünceleri aynıdır. İlçemizin özellikle Ortabahçe (Cinis), Yeniköy, Tazegül, Pırnakaban, Karahasan, Abdalcık gibi köyleri Ermeni mezalimini en ağır şekilde yaşayan yerleşkelerdir. Buralarda halk camilere doldurulup yakılmış, hamile analarımız-bacılarımız katledilmiş, köy halkı kazıklara oturtulmuş ve birçok işkence ve şiddete maruz kalınmıştır. Buradan bir kez daha Ermeni Diasporası'na sesleniyoruz; ‘Gelin Aşkale'yi ve köylerini gezin ve araştırmalarınızı yapın. Kim kimi katletmiş göreceksiniz, bu sayede de Ermeni Soykırımı yalanını göreceksiniz." dedi.
Ayrıca programda bir konuşma da Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.Erol Kürkçüoğlu yaptı. Kürkçüoğlu, Aşkale Ermeni zulmünü yaşamış ilçelerimizden birisidir. Cinis köyün de 587 sivil ahali Şükrü Efendi'nin konağında ve köy camisinde toplanarak yakılmış ve katliamların en acıklıları burada yaşanmıştır. O dönemde Aşkale'de hiçbir aile yoktur ki Ermeni zulmüne maruz kalmamış olsun.Dünyadaki tüm ülke parlamentolarını Cinis'e davet ediyoruz." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Program Aşkale Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün folklor gösterileri, şiir ve kompozisyon alanında yarışmaya giren öğrencilerin ödül takdimleri ve Erzincan Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile son buldu. Program sonrasında ise Cinis Köyü'ne geçen protokol ve ilçe halkı Cinis Köyü Şehitliğini ziyaret ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 04.03.2013 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.