ANTALYA, EXPO VE TURİZM ALANINDA ÇOK MESAFE ALDI

Valiler Kararnamesi ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile yer değiştiren Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya’da göreve başladı.

05 Haziran 2013 Çarşamba 11:31
ANTALYA, EXPO VE TURİZM ALANINDA ÇOK MESAFE ALDI
Sabah saatlerinde Antalya Valiliği'ne gelen Öztürk’ü, vali yardımcıları ve kurum müdürleri karşıladı. Vali Öztürk, ilk açıklamalarını expo ve turizm konularına ayırırken basın mensuplarının sorusu üzerine daha önce twitter kullanmadığını belirterek "Ancak, kullanmayı düşünüyorum, burada öyle bir gelenek varmış" dedi. 

Karşılama töreninin ardından basına açıklama yapan Vali Öztürk, bugün itibari ile Antalya Valiliği görevine başladığını kaydederek “Dilerim ki memleketimizin bu güzel köşesine bundan sonraki süreç içerisinde en iyi hizmeti arkadaşlarımla birlikte veririm. Güzel bir memleket köşesinde görev almak benim için onur verici bir davranış, kendim ve ailem için bir şereftir. Dolayısı ile böyle bir görevin bana kısmet olmasından dolayı son derece mutluyum” dedi.

Antalya’nın, gerek tarım gerek turizm alanında çok önemli mesafeler aldığını kaydeden Vali Öztürk, Antalya’nın Türkiye’nin göz bebeği bir yer olduğunu belirtti.Bu kadar hassas ve önemli bir yerde görev yapmaktan memnun olduğunu ifade eden Vali Öztürk, soruları yanıtladı. Bir gazetecinin ‘Twitter kullanacak mısınız?’ sorusu üzerine Vali Öztürk “Twitter kullanmıyorum, ama kullanmayı düşünüyorum, burada böyle bir gelenek varmış” dedi.

Turizm ve Expo 2016’nın Antalya’nın en önemli iki alanı olduğunu kaydeden Öztürk, Expo 2016 Antalya’nın mutlaka başarı ile sonuçlanması gerektiğini söyledi. Şimdiye kadar çok önemli şeyler yapıldığını ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Organizasyon anlamında tecrübelerimiz var ama Expo farklı bir şey. Onu inşallah arkadaşlarımızla birlikte tekrar bir değerlendirme konusu yapacağız. Bu işin başında tarım bakanımız var, onunla birlikte başarılı bir şekilde bu süreci yönetip 2016’da sonuçlandırırız.” 

Turizmin Antalya’nın olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydeden Vali Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda yapılan çok güzel şeyler var, ama yapılması gerekenler de olacaktır. Birlikte, şehrin sivil toplumu, dinamikleri ile birlikte yürüteceğiz, onların da mutlaka söyleyecekleri var. Bu bakımdan bu iki sektörü ben önemsiyorum.” 

Editör

Son Güncelleme: 05.06.2013 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.