ANKARA BORASINA DADAŞ AVUKAT ADAY

Ankara Barosu Başkan Adayı ve Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av.A.Erdem Akyüz “Yeşil alanlar için olduğu gibi kırmızı çizgilerimiz için de mücadele edeceğiz” dedi.

12 Haziran 2013 Çarşamba 14:03
ANKARA BORASINA DADAŞ AVUKAT ADAY
Akyüz “Ülkemizin yeşil alanları; deniz, vadi, ormanları, kırmızı çizgileri ise ülkenin bölünmez birliği ve bütünlüğüdür. Yeşil alanları Gezi Parkı, Atatürk Orman Çiftliği, kırmızı çizgileri Atatürk İlke ve Devrimleridir. Ülkemizin yeşil alanları, doğal kaynakları için olduğu kadar, ulusal birlikteliği, Atatürk İlke ve Devrimleri için de mücadele edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Avukatlık Kanunu uyarınca iki yılda bir Ekim ayında yapılması gereken seçimlerde 2012 yılında yapılan seçimde, iki yıllık dönem için Ankara Barosu Başkanlığına Prof.Dr. Metin Feyzioğlu seçilmişti. Mayıs ayında yapılan Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde, Feyzioğlu’nun Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına seçilmesi ile boşalan Ankara Barosu Başkanlığı için yeniden seçim yapılacak. Baro Yönetim Kurulu’nun aldığı karar üzerine ikinci toplantısı 6-7 Temmuz tarihinde yapılacak olan 63. Olağanüstü Genel Kurul’da seçilecek olan Ankara Barosunun yeni Başkanı, bir önceki Başkan’dan arta kalan yaklaşık 1,5 senelik bir dönem için görev yapacak. 
İnsanlık tarihinin en eski ve en saygın mesleklerinden birinin Avukat’lık olduğunu belirten Akyüz; “Ankara Barosu mensubu olarak, kırk yılı aşkın süreden beri, Ülkenin temeli olan adaletin gerçekleşmesi için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Adliye koridorlarından geldim, adliye koridorlarında gideceğim” dedi.
Ankara Baro Başkanlığına aday olan Av.A. Erdem Akyüz’ün; Yerel Yönetimler Hukuku, Muhtarlık Hukuku, Emlak Vergisi Mevzuatı, Tüketici Sorunları Hukuku, Ermeni Sorunu ve Türkler isimli kitapları bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk hakimlerinden olup 1926 yılında ‘Müstantik’ olarak görev yapan ve daha sonra Avukatlık yaparken vefat eden Mahir Akyüz’ün oğlu olan ve ailesinde çok sayıda hukukçu bulunan Av.A.Erdem Akyüz’ün eşi Sevil İnci Akyüz’de Ankara Barosu Avukatları arasında bulunuyor.
Öte yandan ESAV
 Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karani Aksungur da, adaylık yolunda Akyüz'ün destekçisi olacaklarını açıkladı

Editör

Son Güncelleme: 12.06.2013 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.