AKSU DUALARLA ANILDI

Erzurum eşrafından, Ziraat Odası eski Başkanı merhum M. Hulusi Aksu vefatının 20. yıldönümünde dua ve gözyaşlarıyla anıldı.

12 Temmuz 2015 Pazar 11:56
AKSU DUALARLA ANILDI
Erzurum eşrafından, Ziraat Odası eski Başkanı merhum M. Hulusi Aksu vefatının 20. yıldönümünde dua ve gözyaşlarıyla anıldı. 

Ömrünü Erzurum değerlerinin sosyal ve ekonomik gündemde yer bulma ve değerlendirmesine harcayan, il Ziraat Odası’nda 30 yıla yakın başkanlık görevinde bulunan Merhum Aksu’nun anma etkinliğine gazeteci Esat Bindensen, Ayhan Kara, kamu yöneticisi Vahdet Nafiz Aksu, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü Başkanı Prof. Dr. İrfan Aksu, ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Türkez, DHMİ yöneticilerinden Mahmud Vefa Aksu katıldı.

ÖRNEK BİR ERZURUMLUYDU

Merhum Hulusi Aksu’nun örnek bir Erzurumlu olduğunu söyleyen gazeteci Ayhan Kara, “Tüm hayatını Erzurum’un sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin ayakta kalması, gelecek nesillere temelleri üzerinde aktarılması ve ülke gündemine taşınarak değerlendirilmesine harc eden Hulusi Aksu amcamız, hayat üslubu ile bir Erzurum Çelebisi ve beyefendisiydi. Etrafına hep pozitif değerler ve enerji taşıyan merhum Aksu, aynı zamanda Dadaşlığın bir lüzum ve gereği olan cömertliğiyle, sofra kurup dostlarını, yoksulları ağırlamasıyla maruf bir şahsiyetti.” dedi.

TEVAZU DA ÖRNEKTİ

Uzun yıllar Rizekent Köyü muhtarlığının yanı sıra siyasi alanda da yöneticilik görevlerinde bulunan merhum Aksu’nun bir tevazu abidesi olduğunun da altını çizen Kara, “Hulusi amcamızın meşrebi Yunus Emre’ceydi. Gönlü ve yüzü gibi gözlerinin içi de gülen, muhitine insan sevgisini dikte ettiren Hulusi amcamız, Erzurumlu Hazık Efendi’nin ‘Var iken derler mudara cengü kavgadır abes/ Düşmeni bed tiynete amma müdaradır abes’ sözleriyle ifade edilebilecek bir üslubu sergilerdi. “ diye konuştu.

Kurra hafız da olan ve birçok hafız yetiştiren Hulusi Aksu’nun dini vecibelerini alayişsiz, gösterişsiz ve sade bir şekilde yerine getiren örnek bir Müslüman olduğunu da hatırlatan Kara, “Erzurum’un meşhur bir sözü vardır. Derler ki, ‘ itim arayasın, ölim ağlayasın… ‘ Biz, 1995 yılında 63 yaşında hakka yürüyen Hulusi amcamızı hem arıyor, hem de ardından hala ağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.