AKSAK’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, medeniyetimizde öğretmenlerin anne-baba gibi aziz kimseler olduğunu söyledi.

22 Kasım 2013 Cuma 17:39
AKSAK’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, öğretmenlerin medeniyetimizdeki yerine vurgu yaptığı açıklamasında, “Biz büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. İlk nazil olan ayeti kerime “Oku” diye başlamaktadır. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretene 40 yıl köle olurum” sözü, bununla birlikte ecdadımızın alimlere ve ilim sahiplerine gösterdikleri hürmet her türlü takdirin üstündedir. Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası Ak Şemsettin’e ve Yavuz Sultan Selim Han’ın Şeyhü'l-İslâm İbn-i Kemal’e gösterdiği hoşgörü ecdadımızın öğretmenlerine ve âlimlere gösterdiği saygının en güzel örneklerindendir” diye konuştu.

Türkiye’nin iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı olduğuna değinen milletvekili Muhyettin Aksak, “Türkiye son yıllarda eğitimden emniyete, adaletten sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar büyük bir gelişme göstermiş ve adeta bir sıçrama yaşamıştır. Bu güzel gelişmelerin önümüzdeki yıllarda da çıtasını yükselterek devam etmesi iyi yetişmiş gençlerle mümkündür. Bu gençleri hiç şüphesiz, öğretmenlerimiz yetiştirecekler. Türkiye’nin en ücra köşelerinde fedakarca çalışan ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin gayretleri de her tülü takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin hayat şartlarının sürekli iyileştirildiğini belirten Aksak, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerimize büyük önem vermektedir. Sayın Başbakanımızın, ''Öğretmenlerimizin hayat şartlarını yaptıkları işin statüsüne uygun düzeye getirene kadar biz durmayacağız. Gereken her adımı atacağız.'' ifadesinin gereği, geride bıraktığımız 11 yılda sürekli olarak öğretmenlerimizin çalışma şartları, yaptıkları işin saygınlığıyla paralel olarak iyileştirilmiştir. Öğretmenlerimizin maaşları gerek dolar bazında, gerek TL bazında yüzde 200 yükseldi. Yine çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için öğretmen sayısını artırdık. Okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin yüzde 34’i AK Parti iktidarı döneminde atanmıştır. Bütün bu gelişmeler, geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltme ve eğitimin kalitesini artırma yolunda atılmış çok güzel adımlardır” dedi.

Türkiye’nin AK parti iktidarıyla en büyük bütçeyi eğitime ayırdığının unutulmaması gerektiğini belirten milletvekili Aksak, bunun geleceğimize yapılan en büyük yatırım olduğunu söylediği kutlama mesajında, “Erzurum’da ve ülkemizin dört bir köşesinde görevlerini büyük bir gayret, aşk ve şevkle yerine getiren öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör

Son Güncelleme: 22.11.2013 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.