AKSAK, “RAMAZAN KUR’AN AYIDIR”

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Ramazan ayı öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Temmuz 2012 Perşembe 12:57
AKSAK, “RAMAZAN KUR’AN AYIDIR”
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Ramazan’ın Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bir zaman dilimi olması hasebiyle, başından sonuna kadar mübarek bir ay olduğunu ifade etti. Milletçe mübarek üç ayların sonuncusu Ramazan’a ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığımıza değinen Aksak, “Böylesine kutlu bir zaman dilimine bizi ulaştırdığı için Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluştur. Çünkü bu ay Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni içinde barındıran kutlu bir aydır” diye konuştu.
Ramazan’ın rahmet ve mağfiret ayı olduğuna değinen Aksak, “Ramazan Müslümanlara, Allah’ın rızık olarak verdiklerinden mümin kardeşleriyle paylaştıkları bir rahmet ve merhamet mevsimidir. Bu ay kardeşliğin, paylaşmanın ve karşılıksız vermenin hazzının bol bol yaşandığı, sosyal ve dini bağların güçlendiği on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayında, diğer aylara göre daha çok yaşattığımız kardeşlik hukuku, dini ve ahlâkî erdemleri yılın tamamına yayarak yaşatmamız, bize daha hayırlı bir ömür geçirmemizi sağlayacak iyi ve güzel hasletlerimizdir” dedi.
Ramazan ayının ibadet, hayır ve hasenat ayı olduğuna vurgu yapan Muhyettin Aksak, bu ayda yapılan çeşitli etkinliklerin Müslümanların ibadetlerine engel olmayacak şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Ramazan eğlenceleri adı altında düzenlenen toplantı, müzik konserleri ve çeşitli eğlence programlarının, teravih namazı ve bu ayda yapılacak ibadetlere alternatif gibi sunulmaması gerektiğine vurgu yapan Aksak, “Ramazan eğlence ve festival ayı değildir. Ramazan Kur’an ayıdır. İbadet, hayır, hasenat ve paylaşma ayıdır. Ramazan eğlenceleri adıyla yapılan etkinliklerin, bu ayda kılınan teravih namazı ile diğer ibadetlere alternatifmiş gibi düzenlenmemesine özen göstermeliyiz. Özellikle belediyelerimiz tarafından düzenlenen etkinlikler, Ramazan’ın manevi iklimine uygun olmalı, bu ayın Kur’an ve ibadet ayı olduğu, söz konusu etkinliklerde mutlaka hissettirilmelidir” şeklinde konuştu.
Kardeşliğin ve paylaşmanın Ramazan ayında her zamankinden bol yaşandığını belirten Milletvekili Aksak, “Tutacağımız oruçların birbirimizi daha iyi anlamamıza, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum. Yine tutacağımız oruçlar ve yapacağımız tüm ibadetlerin Yüce Allah katında kabul olması temennisiyle; Erzurumlu hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın, yurt dışında Ramazan’ı idrak edecek olan gurbetçilerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan Ayı’nın huzur ikliminin tüm gönülleri kuşatmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2012 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.