AKSAK, MİRAÇ YÜKSELMEKTİR

Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Allah katına yükselmek anlamına gelen Miraç Gecesi’ni ihtiva ettiği manaya uygun olarak geçirmeliyiz. İnsanlığın huzur ve selameti için millet olarak kardeşlik hukuku içinde hareket ederek, bizi çekmek istedikleri yanlış yollara sapmamalıyız” dedi.

04 Haziran 2013 Salı 22:46
AKSAK, MİRAÇ YÜKSELMEKTİR
Miracın dünyevi olanlardan vazgeçip Allah’a yönelmek olduğunu belirten Muhyettin Aksak, “Miraç, Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)’in bir gece Mescid-i Haram’dan  Mescid-i Aksa’ya, oradan da zaman ve mekanı aşarak Allah’ın izniyle semaya yaptığı hikmet dolu manevi yolculuktur. Peygamber Efendimizin bu kutlu ve manevi yolculuğu tebliğin zor yıllarında gerçekleşti. Efendimiz İsra ve Miraç olayını Mekkelilere anlattığında onlar inanmadılar. Ama O’nun sadık dostu Hz. Ebubekir: “O, söylemişse doğrudur” diyerek iman ve sadakatle yanında olmuştur. Miraç kandili vesilesiyle içinde bulunduğumuz bu günleri kardeşlik hukukuna riayetle huzurlu günlere dönüştürmeliyiz.
Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan güçlerin ortamı karıştırdığı ve gençlerimizle güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmek için meydanlara indiği şu günlerde Miraç Kandili’nin manevi ikliminin gönüllerimizi çepe çevre sarmasını temenni ediyorum. 
Bizi birbirimize düşürmek, dayanışmamızı zayıflatmak, yuvalarımıza ateş düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen mihrakın oyunlarına gelmeden, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu gece ellerimizi açıp gönüllerimizi Allah’a yöneltip, dualarımızda O’ndan her türlü fitne ve fesattan bizi muhafaza etmesini isteyelim. Millet olarak bizim kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz Allah’ın izniyle provokatörlerin bozamayacağı kadar güçlüdür. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve inancımızdan aldığımız kardeşliğimizdir. 
Onbir yıldır, AK Parti İktidarıyla ülkemize hizmet eden Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gece-gündüz durmadan dinlenmeden, adeta zamanla yarışarak tüm dünyayı adım adım dolaşmaktadır. Dünyada ülkemize bakış açısını değiştiren ve ülkemizin eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, tarımıyla, sanayisiyle ve her yönüyle gelişmesine kalkınmasına vesile olan emekleri, milletimizin duaları ve duyduğu güven, verdiği destekle gerçekleşmiştir. Ülkemizin huzuru, refahı ve güven dolu yarınları için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletçe Sayın Başbakanımıza, dualarımızla ve tüm gücümüzle destek verme zamanıdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Erzurumlu hemşehrilerimin ve bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle ülke olarak son günlerde yaşadığımız olumsuzlukların yerini sağduyunun, barış ve huzurun almasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.06.2013 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.