AK PARTİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve yönetimi istifa etti.

admin
admin
01 Aralık 2016 Perşembe 16:44
AK PARTİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, görevinden istifa etti. Yeşilyurt, düzenlediği basın toplantısında "Ak davada asla mevki makam sahibi sevdalısı olmadık. Görevimizi değil manevi değerlerimizi ve davamızı üstün kılmaya çalıştık ve hain terör örgütleri FETÖ, PKK ve dış mihraklarla mücadelemize durmadan bıkmadan devam edeceğiz" dedi.
AK Parti İl binasında basın açıklaması yapan Yeşilyurt, hain terör örgütleri FETÖ, PKK ve dış mihraklarla mücadeleye devam edeceğini söyledi. 29 Kasım 2014 tarihinde yapılan 5’inci Olağan İl Kongresinde AK Parti İl Başkanlığına seçildiğini belirten Fatih Yeşilyurt, "18 Haziran 2014 tarihinde kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile şahsıma tevdi edilen, akabinde 29 Kasım 2014 tarihinde yapılan 5’inci Olağan İl Kongresinde seçilmiş olduğum yaklaşık 30 aydır sürdürdüğüm AK Parti İl başkanlığı görevimi, önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapılması planlanan 6'ncı Olağan Kongrede aday olmayı düşünmediğimden ve daha sağlıklı bir kongre süreci yürütülmesini mülahaza ederek bugün itibarı ile yönetim kurulu üyelerimizle birlikte aldığımız istifa kararını sizlerin huzurunda tüm kamuoyuna deklare ediyoruz. Almış olduğumuz bu kararın partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?
Yeşilyurt’un istifasının ardından AK Parti kulisleri de yeni il başkanı için hareketlendi. Bakan Recep Akdağ ile birlikte milletvekillerinin ve Başkan Sekmen’in mutabık kalacağı bir isim arayışları sürerken, kulislerde Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer, mevcut yönetimden işadamı Serdar Yücelik ile Avukat İbrahim Küçükoğlu’nun isimleri kulislerde dillendiriliyor.  

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiIl Başkanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.