ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ

Erzurum'un Aşkale ilçesinde doğum için gittikleri devlet hastanesinde eşinin stajyer doktorun hatalı müdahalesi sonucu öldüğünü iddia eden Özcan Gölveren, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak valiliğin soruşturma izni vermemesi acılı eşi yıktı.

25 Kasım 2011 Cuma 15:58
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
Erzurum'un Aşkale ilçesinde yaşayan Özcan Gölveren, doğumda eşinin ölümüne neden olduklarını ileri sürdüğü doktorlara karşı 2010 yılı şubat ayında suç duyurusunda bulundu. Aşkale Devlet Hastanesi'nde eşi Sahibe Gölveren'in doğumuna aile hekiminin yerine stajyer doktor M.K.'nın girdiğini söyleyen Gölveren, "Doğum sonrası eşimin ağrıları artınca aile hekimini çağırdım. 3 gün boyunca gelmedi. Suç duyurusunda bulundum. Valilik izin vermeyince savcılık takipsizlik kararı aldı. Bu nasıl adalet?" dedi.
Eşinin ağrılar içerisinde kıvranarak can verdiğini söyleyen Gölveren, "Aşırı kanaması devam eden eşimi hastaneye kaldırmak için 112 Acil Servis ekiplerini çağırdım. Eşimle beraber beni alıp tekrar Aşkale Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Eşimi doğum esnasında hata yapan doktorların eline tekrar teslim ettiler. Yine müdahalede geciken doktorlar eşimi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Erzurum'a geldikten 2 saat sonra eşimi kaybettim" diye konuştu.
Sağlık müfettişlerinin teftişi sonrasında hatalı bulunan doktor için tazminat davası açtığını belirten Gölveren, davada takipsizlik kararı verilmesi ile ikinci kez yıkıldı. Hatalı olduğunu iddia ettiği doktorun davadan vazgeçmesi için kendisine para teklif ettiğini öne süren Gölveren, "Bakanlık müfettişlerinin raporunda da doktorlar kusurlu bulundu, ancak soruşturmaya gerek görülmedi" dedi.
24 Ekim'de Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın önüne çıkarak şikayetini anlatan Gölveren, hukuk mücadelesini devam ettireceğini söyledi. Gölveren, "İki yıl boyunca çocuklarımı annesinden ayıran doktorun cezasını bekliyorum. Doğumda annesini kaybeden çocuğum, şimdi çocuğuma bakan kardeşimin eşini annesi, kardeşimi ise babası biliyor. Bu acıya daha fazla dayanamıyorum" diye konuştu.
Acılı baba, Kader (4) ve Yiğit (2) isimli çocuklarının ileride annelerinin hayatını nasıl kaybettiğini öğrendiklerinde verecekleri tepkiyi düşündüğünü söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.