700 BİN KİŞİYE 30 MART ŞOKU!

700 bin asker kaçağı ve bakaya yerel seçimlerde oy kullanamayabilir.

18 Şubat 2014 Salı 11:28
700 BİN KİŞİYE 30 MART ŞOKU!
Star Gazetesi'nin haberine göre; Milli Savunma Bakanlığının Ekim'de 700 bin yoklama kaçağı ve bakayanın kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne vermesinin ardından, bu durumda olanlar yeniden GBT kayıtlarında görünmeye başladı. Emniyet ve jandarma'ya gönderilen talimatta, GBT kontrollerinde belirlenen kaçakların en yakın askerlik şubesine teslim edilmesi istendi.
Bu durumda GBT sistemi yerel seçimleri de etkileyecek. Seçim listelerinde isimleri olan asker kaçakları ve bakayalar oy kullanmaya gittiklerinde, işlem yapılmasından korkuyor. Kanuna göre haftasonu olduğu için gözaltına alınmayacaklar ancak, tebligatla en kısa zamanda askerlik şubesine gitmeleri istenebilecek. Sosyal medyada örgütlenen gençler, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bir çok bakan ve siyasetçiye mektup göndererek sorunun çözülmesini istiyor. Bedelli askerlik platformundan Ali Deniz Köşker, "Yakalanma korkusu nedeni ile oy kullanamayacağız" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.02.2014 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.