13 YIL SONRA ERZURUM'DAN BİRİNCİ ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen erkekler hafızlık yarışmasında, 13 yıl aradan sonra gelen Türkiye birinciliği Erzurum’un yüzünü güldürdü.

11 Eylül 2013 Çarşamba 11:53
13 YIL SONRA ERZURUM'DAN BİRİNCİ ÇIKTI
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Erkek Kur’an Kursları arasında düzenlenen ve Düzce Merkez Cami’inde yapılan Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde Erzurum’un Yakutiye İlçesinde bulunan Ahmediye Medresesi hafızlarından 17 yaşındaki Ferhat Yılmaz Türkiye birincisi oldu. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışmasında Ferhat Yılmaz rakiplerini geçerek Türkiye birincisi olmayı başardı. İmam Hatip 2. Sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Hafız Ferhat Yılmaz, Türkiye birinciliğine günde yaklaşık 8 saat kuran okuyarak yarışmalara hazırlandığını söyledi. Yaklaşık 13 ayda hafız olan Ferhat Yılmaz, hazırlıklara şimdiden başlayarak dünya birincisi olmayı hedefliyor. Erzurum’un Yakutiye Müftülüğüne bağlı Ahmediye Medresesi Kuran Kursunda çalışmalarını sürdüren Yılmaz, birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ve dünya birinciliği için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Ferhat Yılmaz’ın kuran hocası Haydar Savaş, “Öğrencilerime çok güveniyorum. Dünya birinciliği için şuandan itibaren hazırladığım öğrencilerim var. Dünya birinciliği için ilk 3’e gireriz ama tam kaçıncı oluruz bilemiyorum” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.09.2013 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.