BB Erzurumspor’un yeni başkanı Mevlüt Doğan, ‘’Şu ana kadar anladığım tek şey, futbolun sadece top oynamaktan ibaret olmadığını anlamış olmam oldu!’’ dedi.

Dilaver Yılmaz’dan boşalan göreve geleli 25 gün olan çiçeği burnundaki yeni başkan Mevlüt Doğan ile Büyükşehir Belediyesi’ndeki Grup Başkan Vekili olarak çalıştığı o küçük ve mütevazi odasında görüştüm. Özel kalemi bulunmayan, 10 metrekarelik bir odada görev yapan Mevlüt Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda BB Erzurumspor’un başkan yardımcısı Zafer Aynalı ile aynı katta çalışıyor. Eski başkan Dilaver Yılmaz’ın futboldan anlamadığını, başkan olmadan önce hayatında hiçbir maç bile izlemediğini biliyorduk, çünkü bunu kendi ağzıyla açıklıyordu. Yeni başkanın futbolla ilgisi nasıldı, anlar mı? Doğan’a görüşmemizde ilk bunu soruyorum. Cevabı oldukça şaşırtıcı oluyor: Elbette ki futbolu biliyor ve aynı zamanda da seviyorum. Geçmişte top oynamışlığım vardır, özellikle sol kanat oynardım. Laf aramızda sol ayağım çok iyidir. Bazen oynamayı değil de özellikle frikik kullanabileceğimi ve son ayağıma güvendiğimi söyleyebilirim!’’.

***

1972 doğumlu yeni başkanla konuşurken Dilaver Yılmaz ve gidişi hakkında ne düşündüğünü soruyorum. ‘’Benim de çok sevdiğim, beğendiğim bir kardeşimdir. Bu şekilde gidişine elbette üzüldüm, tam da işine tam motive olmuş, alışmıştı. Gönlüm onunla devam edilmesinden yanaydı elbette. Ama beklenmeyen şartlar bu neticeyi ortaya çıkardı ve yapacak bir şey de yok. Kendisiyle telefonda konuştum, başarı dileğinde bulundu’’ ifadesini kullanıyor Doğan. Kulüpte Dilaver Yılmaz ile birlikte Yılmaz’ın ‘ın ‘sorun yaşadığı’ As Başkan Ünsal Kıraç sayesinde kurulu bir düzen oluşturulduğunu gözlemlediğini, bu yüzden de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Doğan, ‘’Gerçekten kulüpte çok güzel bir sistem kurulmuş. Herşeyden önce şeffaflık mevcut. Gelirler, giderler apaçık ortada. Bu kadar güzellikler içerisinde başkanlık yapmak da şahsen benim için hiç zor değil’’ diye konuştu. Doğan, sadece bundan sonra transfer komitesi oluşturulurken daha dikkatli olunmasına çalışılmasını, komitede doktor ve psikoloğa da yer vermelerinin zaruri olduğunu gözlemlediğini anlattı.

***

Kulüp başkanlığı görevi içerisinde şovenist duygular ile hareket etmeyeceğini, insanların anlayışına göre siyaset yapmak yerine kendinin inandığı bir siyaset anlayışını benimseyeceğini kaydeden Doğan, en çok da ‘taş’ gibi bir takıma başkanlık yapacak olmanın mutluluğunu taşıdığını anlattı. Başkan olarak görev yaptığı sürede oynanan 3 maçta da henüz galibiyet elde etmediklerini, bu mutluluğu tadamadığını ama sergilenen futbolun kendisini ilerisi için bir hayli umutlandırdığını ifade eden başkan, ‘’İyi oynadığımız maçlardı ama son 3 maçta da galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Üst düzey top oynuyoruz, herkes görüyor bunu. Bu hafta Samsun maçı, dananın kuyruğunun kopacağı maç olacaktır. Görüyorum, takım kötü futbol oynamıyor. Bireysel hatalardan gol yiyor, puan kaybediyoruz ama futbolun doğasında da maalesef bu var. Bazı şanssızlıklar bizi biraz geride bıraktı’’ dedi.

***

Başkan olduktan sonra 24 saatin yetmediğini, bir ayağının da kulüpte olduğunu ifade eden Mevlüt Doğan, ‘’Evden çıkış saatlerim değişmedi, yine erken çıkıyorum ama girişlerim bayağı bir değişti! Ailem de artık buna alışacak gibi görünüyor. Çünkü bu kısa zaman içinde gördüm ki futbol sadece top oynamaktan ibaret bir şey değil. Oyuncusu, hocası, yöneticisi, taraftarı, çok ayağı olan bir oyun bu. Bambaşka bir dünya. Geçmişte de yöneticilik yaptığım için idarecilik tarafı kolay, bildiğim iş. Birlik beraberlik içerisinde hareket edilirse bu takımla çok başarılara ulaşırız. Seni, beni yok artık bu işin. Kenetlenme zamanı’’ diye konuştu.

***

Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere yönetimle çok iyi bir uyum içerisinde olduklarını, herhangi bir sorunun çıkacağını sanmadığını, hadiseleri olgunlukla karşılamak gerektiğine inandığını da anlatan Doğan, ‘’Ben yapıcı bir adamım, uyumluyumdur. Benim kimseyle, kimsenin de benimle sorun yaşayacağını sanmam’’ diyerek sözlerine ekledi.

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.