Alınan 1 puan, buradan bakınca BB Erzurumspor açısından kötü durmuyor. Nihayetinde bu puan lider Ankaragücü karşısında alınmış bir puan. En azından yenilmemişsin. Ama özellikle ikinci yarıda ki oyuna göre bakılacak olursa o 1 puan az. Ve o oyuna göre de Erzurum’un 2 puan kaybı var.

***

Erzurum’un 2 puan kaybında bana göre hem rakip takımın kalecisi Korcan ve hem de Mehmet Altıparmak’ın rolü var! Korcan, bir çok pozisyonda topun filelere gitmesini önleyen kurtarışlar yaparak Erzurum’a galibiyet şansı vermedi. Kritik anlarda kritik kurtarışlarıyla takımına 1 puan kazandıran başaktördü. Zaten kurtardığı penaltı her şeyi anlatıyordu. Erzurum’un teknik direktörü Mehmet Altıparmak’ı kaybedilen 2 puanda sorumlu tutmamın sebebi de penaltıyı Hamza Younes’e attırmış olmasından! Diyeceksiniz ki, iyi de bu takımın en golcü oyuncusu o. Muhtemelen penaltıcısı da o. Haklısınız. Ama o Hamza Younes tercihi bana göre o an için doğru tercih değildi ve başka bir oyuncu o vuruşu yapmalıydı. Koskoca Erzurum takımında o an için Hamza’dan başka penaltı atacak oyuncu mu yoktu? Hamza’ya penaltı attırılmamalıydı çünkü o Hamza daha ısınmamıştı. Henüz oyuna yeni girmişti. Daha ayağına top değmemişti be! Kaldı ki zaten oyuna geç de sokuldu. İkinci yarıya Nobre’nin yerine Hamza ile başlanabilirdi. (Nobre’yi seviyoruz ama galiba bu Nobre eski Nobre’yi de giderek bizlere aratacak!) İnanıyorum ki yarın aynı maç oynansın aynı şartlar olsun, tanıdığım Mehmet Altıparmak Hamza’ya penaltı attırmaz. Buna adım gibi eminim. O açıdan üzülerek söylüyorum, ben ayağa gelen, altın tepsi ile sunulan 3 puan fırsatının Hamza tercihi yüzünden tepildiğini düşünüyorum!

***

90 dakika izlediğim maçta tuttuğum bazı notlar oldu, onları sizinle paylaşayım istiyorum. Erzurum belki de bu sezon ilk defa bu maçta bu kadar çok korner kullandı ama bir korneri bile tehlike oluşturmadı. Bunda sadece Ankaragücü’nün savunmadaki dikkati mi etkili, yoksa mavi-beyazlı oyuncuların beceriksizliği mi etkin, bir türlü karar veremedim. Burada yine diyorum, yine diyeceğim. Geçen sene Mehmet Albayrak ile kapatılan o fuleli, her hava topuna abanan bir santrafor açığı var gibi geliyor bana, size nasıl geliyor bilmiyorum! Bu arada, onca kornere karşın Erzurum Lokman Gör’ün cezalı olmasına yansın! Erzurum korner kullanırken ben bir o korneri kullanana bir de Lokman’a bakar oldum! Erzurum aslında maça iyi başladı maça ama nedense 30’uncu dakikadan sonra durdu. Konsantrasyon eksikliğine verdim onu. Ondan sonra sahada Ankaragücü vardı. Devrenin 0-0 bitmesi bana göre Erzurum için şanstı. İkinci yarı beklediğimiz gibiydi. Altıparmak’ın takımı vardı sahada ve baskılı oyunu ile Ankaragücü-Mankaragücü dinlemedi.

***

Bir çok oyuncusunu bu maçta gözümde daha da büyüttüm. Yabancılara pek sıcak bakmıyoruz ama iki Yasmin de yararlı oyuncular. Taylan ve Tolga’yı da çalışkanlıklarıyla beğendim. Nankörlük etmeyeyim, Erzurum kalecisini bulmuş. Hakan, tam olmuş. Ahan şuraya yazıyorum. Büyük takımlara giderse şaşmam. Hepsi de iyi kumaş ve uzun süre Erzurumspor’da top koşturacak oyuncular. Bu maçta gol atarsa Erhan atardı, ama olmadı. Bayılıyorum bu adama. Zaten Erzurum’da bir tek gol kokan da o. Her maçta da o ya, neyse! Rakip takımda Kenan’a bayıldım. Bireysel yetenekleri olan, klas bir oyuncu. En büyük özelliği de adam eksiltmesi. Erzurum’da maalesef bir iki oyuncu dışında adam eksilten oyuncu sayısı az ve bu sayıyı artırmaya bakılmalı.

***

Erzurum bu maçı kazansaydı lider ile arasındaki puan farkı 7’ye indirecekti ve süper lig için bir hava yakalayacaktı. Olmadı, olamadı. Şimdi önünde zorlu bir 2 maç var ve her iki maç da zorluk derecesi yüksek maçlar. Eğer önümüzdeki iki maçı kazanırsa Erzurum için süper lig hayal olmaz. Ama aksi halde artık bu ligde gelecek sezonun planlarını yapalım derim. Bu arada taraftara da önce teşekkür sonra bir sitemim var. Soğuğa rağmen tribünde yerlerini aldı, takımlarını can-ı gönülden destekledi, bravo. Ama vefakar özelliğinin yanına centilmenliğini de eklemesi gerekir artık. Rakip takımdan bir oyuncu oyuna dahil edilirken yuh çekmek neyin nesi yahu? Hiç sempatik değil, kulağa hiç hoş gelmiyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.