Ne yazık ki geride kalan yıl Erzurum açısından kayıplarla dolu bir yıl oldu.  Başlanan işler hep yarım kaldı.  Türkiye'de sadece Erzurum'da bulunan atlama kulelerindeki göçük,  2014 yılına damga vurdu.  Kentsel dönüşüm alnında taş üstüne taş konulamayan eski yılda, belediye hizmetleri de pek göze çarpmadı. Yılan hikayesine dönen Sağlık Kampüsünde hiçbir ilerleme sağlanamadı. Ev sahibi olmak hayaliyle yola çıkan yüzlerce aile de yıl içerisinde adeta  sokaklarda kaldı.  Yatırım alanında hiçbir gelişmenin olmadığı kentte, haliyle tüm umutlarda yeni yıla devretmiş oldu. Hakkımızdan hayırlısı...

İstedim ki, herkesi heyecanlandıracak bir haberle yeni yıla başlayalım. Hani bilirsiniz,  ''Bir yıla nasıl başlanırsa öyle geçermiş'' derler. Bakarsınız, bu yıl Erzurum'un yılı olur.  Kara elmas ya da siyah inci denildiği zaman aklınıza neresi geliyor?  Elbette ki,  namı sınırları aşmış olan Erzurum'un en gelişmiş ilçesi, şehir adayı, Oltu taşının anavatanı Oltu.  Yıl içerisinde Oltu'yu büyük bir müjde bekliyor.
Duyduğum kadarıyla ilçeye Türkiye'nin en büyük Çimento fabrikası kuruluyormuş. Yer tahsisi bile tamamlanmış. Firma fizibilite çalışmalarını tamamlamış, fabrika inşaatına başlamak için gün sayıyormuş.  Türkiye'nin sayılı bölgenin en büyük sanayi tesisi olan Aşkale Çimento'ya rakip olacak olan çimento fabrikasının en büyük pazarı ise Çoruh nehri üzerinde inşaa edilen barajlar olacakmış.  Oltu'lu İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın büyük gayret gösterdiği fabrikanın ortaklarından birisinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu söyleniyor.
Türkiye'deki tüm çimento fabrikaları Artvin'de  inşaa edilen ve edilecek olan barajlar için çalışması halinde, ancak yüzde 20'lik kısmını karşılayabiliyormuş. İşin uzmanları böyle diyor. Oltu'yu tam manasıyla ayağa kaldıracak hatta yıllardan beridir hayal ettiği şehir hayaline kavuşturacak büyüklükte bir yatırım dersek abartmış olmayız heralde. Oltu'yla beraber çevresini de hareketlendirecek yatırıma yıl içerisinde başlanacağı da duyduğum bilgiler arasında.
2015 yılına müthiş bir yatırımla başlayacak olan Erzurum'un en modern ilçesi Oltu'da heyecanlı bekleyiş devam ederken, darısı diğer ilçelerimizin başına. 
Ne diyelim, İnşaallah, 2015 yılı Erzurum'un yılı  olur. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan Karabulut 2015-01-03 14:41:03

i̇nşaallah yapılır. madem bu kadar talep fazla o halde şimdiye kadar yapılmadığı ayıp

Avatar
İsmet Hanoğlu 2015-01-02 14:33:22

2010 yılından beri dillendiriliyor ama inşaallah hayata geçer. cumhuurbaşkanının oğlu ortak olduysa tqamamdır. doğrusu oltuda herkesin dilinde bu çimento fabrikası var. hadi bakalım hayırlısı