Erzurum’u düşünüyorum!
Erzurum’u seviyorum!
Erzurum benim aşkım!
Yaşayanları, hizmet edenleri, sevenleri kıskanıyorum!
İstiyorum ki Erzurum; layık olduğu kültür ve konfor seviyelerine ulaşsın!
1-     Bu hafta içinde bir gazetede “Erzurum’a TRAMVAY” diye bir haber başlığı okudum, neredeyse zil takıp oynayacaktım! Önemli olan hizmet; kim yapıyorsa Allah razı olsun! TRAMVAY’ı aşağı yukarı on seneden fazla oldu; yazıyorum; bekliyorum; umarım Erzurum’da TRAMVAY’a binmek nasip olur! Düşünün; bir başı Sanayi’de, bir başı Dadaşkent’te!
2-     Sırada TELEFERİK var! Şehir merkezlerinden Palandöken’e TELEFERİK! Düşünebiliyor musunuz? Yükseklik fobimi bir kenara atıp Erzurum Palandöken Teleferiği’ne ilk binen ben olmak istiyorum; elbet yapandan sonra!
3-     Erzurum’un trafiği yeniden dizayn edilmeli! Bence sola dönüşler ve kontrolsüz yerlerden araçların karşıya geçmeleri başta İstasyon Caddesi başta olmak üzere her yerden kaldırılmalı! Trafik dönüşlerde felç oluyor bir; ikincisi ikili bazen üçlü park yapılıyor; bu ise tam bir keşmekeşe sebep oluyor!
4-     Hava kirliliği için acil önlem olarak; isli kömür, lastik yakımı yasakları kontrol edilmeli, doğalgaza geçmiş binaların kömür yakmaları kontrol edilmelidir!
5-     Maalesef onlarca yıldan gelen bir kontrolsüzlük ve mimari hatası olan çatılardan kar ve buz düşmeleri için artık belediyelerimiz devreye girmeliler! Ya bir proje geliştirerek binaların çatı yapıları değiştirilmeli ya da binaların çatı aralarına kalorifer koyup yakarak ısıtma mecburiyeti getirilmelidir!
6-     Ve maalesef Erzurum’un oyunlu, oyunsuz hemen hemen bütün kahvehanelerinde sigara yasağı kalkmış durumda! Hiç yakışmıyor; hem de hiç yakışmıyor! Yöneticilerimizin belki gözlerinden kaçıyor ama keşke bu illetle daha ciddi savaşılsa!
7-     Ve Erzurum’da Cadde ve sokaklarda uygulanan park ücreti kaldırılmalıdır. Bir park ücreti ortalama beş lira tutuyor! Günde yarım saatlik bir park bedeli beş lira, ayda yüz elli lira,  yılda bin sekiz yüz lira ediyor! İki defa park ödeyen yılda artı üç bin altı yüz lira park parası ödüyor. Bu nasıl sert ve haksız bir vergidir? Kaldırılmalıdır. Zaten birçok ilde kaldırıldı; bizde hala alıyorlar; nedense! Erzurumlu çok mu saf görünüyor acaba?
Erzurum’da oturulan bazı kahvehaneler o kadar köhne ve berbat; boyasız, sağlıksız, kirli ki anlamak mümkün değil! İnsanlarımız kendilerine saygı duymayan bu tür iş yelerinde nasıl oturuyorlar?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.