Bugün birçok alanda istenen yerde olmasa da Erzurum, tarih boyunca hep eğitimin merkezi olmuş nadide bir kenttir.  Şehrin en çok ilgi çeken tarihi yapılarından ve şehrin sembolü olan çifte minareli medrese dönemin yükseköğretim kurumlarından birisidir.  Yine kentin merkez ilçesine adını veren Yakutiye medresesi de dönemin en önemli eğitim merkezlerindendir. Ve daha bir sürü eğitim merkezi olan Erzurum, günümüzde de Türkiye’nin sayılı, bölgenin en büyük eğitim kurumlarına sahiptir. Atatürk Üniversitesi ile bölgede tek olan Erzurum Teknik Üniversitesi ve kurulum aşamasındaki ETSO Üniversitesi de şehrin bu alanda halen daha bir eğitim merkezi olduğunun kanıtıdır. Erzurum, birkaç yıl içerisinde yepyeni bir eğitim merkezine daha kavuşuyor. Türkiye’de bir ilk olacak olan İslami İlimler Akademisi külliyesi inşaatı şu günlerde hızla ilerliyor. Nisan ayında Çat yolu üzerinde temeli atılan kampüsün dört yıl içerisinde açılışının yapılması planlanıyor.
Vuslat Derneği tarafından inşaatı hızla devam eden eğitim kampüsü, 130 bin metrekare kapalı alanda yılda 5 bin öğrenciye hafızlık ve İslami ilimler alanında hizmet verecek. İçerisinde bulunduğumuz yıl sonunda kampüsün medrese binası, hafızlık bölümü ve İmam hatip lisesi adı verilen üç bloğu tamamlanarak hizmete açılacak. Bin 700 metrekarelik  alan içerisinde medrese binası inşaatıyla start alan dev külliyenin yapılan planlamaya göre tamamının üç yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılması öngörülüyor. Vuslat Derneği tarafından yapımına başlanan dev kampüse hayırseverlerde büyük ilgi gösterirken, inşaatta bir aylık süre içerisinde gelinen noktada 1 milyon liralık harcama yapıldı. Toplamda 60 dönümlük alan üzerine kurulacak İslami İlimler Akademisi külliyesiyle Erzurum’a hem maddi hem de manevi açıdan katkılar sunulacak. 800 kişiye iş, aş olacak kampüsle şehir, ülke genelinden ve yurt dışından öğrenci alarak bir çekim merkezi haline gelecek.
Tarih boyunca eğitim kenti olan Erzurum, İslami İlimler Akademisi külliyesinin faaliyete geçmesiyle Ramazan aylarında tavan yapan manevi iklimini yıl boyunca en üst seviyede tutacak. Yine bu eğitim merkezinde yetişecek hoca ve hafızlar, ülke geneline hatta yurt dışına ihraç edilecek.  Son zamanlarda söylemleriyle insanları yüce dinimize karşı soğutan sözümona ‘Hoca’ olduklarını zanneden din tüccarları da seslerini kesip, yalan yanlış fetvalarla insanları hak yoldan uzaklaştıramayacaklar. Ve hepsinden önemlisi,  tüm insanlığın tek çıkış yolunun İslam olduğunu herkes işin ehlinden öğrenecek.   
Bu vesileyle, dadaşlar diyarı Erzurum’a yapmış oldukları bu hayırlı dev yatırımdan dolayı Vuslat Derneğine ve bu yatırımın hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. 
Allah yar ve yardımcınız olsun… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.