Dünya hızla değişip gelişirken, devletler, şehirler bu yarışta geri kalmamak için işin ehli birinci sınıf idarecileri iş başına getirip geleceklerine güvenle bakmanın yolunu arıyorlar.
Gelişmiş ülke ve şehirler analiz edildiğinde bu ilkenin en iyi düzeyde kullanıldığına şahit olmaktayız.
Dev uluslu şirketler sahalarının en iyi CEO'larını iş başına getirip karlarına kar katmaktadırlar.
Durum böyleyken Erzurum ilimize bu açıdan bakmanın faydalı olacağı kanısındayım. Bu yazıyı yazarken amacı şu an kurumların başında olan ve kurumu vekaleten yöneten değerli müdürlerimizin bilgi, görgü ve donanımlarıyla ilgili olmadığını beyan etmeliyim.
Benim ifade etmek istediğim şey kurumların vekaleten değil asaleten yönetilmesi gerçeğinden yola çıkmaktır. Sanırım doğrusuda budur.
Ne yazık ki aşağıda ki Bölge Müdürlükleri veya İl müdürlükleri halen vekaleten idare edilmektedir. Bunlar sırayla:
Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı, şehrimize vizyon ve misyon vermek için kurulmuş geçmişte çok güzel işlerde öncülük etmiş olan burası halen çok değerli, bilgili işin ehli bir genel sekreterle idare edilmektedir.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü de  halen vekaletle idare edilmektedir. 7 ilin bağlı olduğu müdürlüğümüzde geçmişte onlarca tarihi eserin onarılmasında aktif görev yapan  ve verimli çalışan müdürün alınmasıyla vekaletle idare edilir duruma düştü
Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüzde halen vekaleten yürütülmekte olup, yolların kavşağındaki müdürlüğünde verimli çalışması için asaleten atanmış bir müdüre ihtiyacı vardır.
TUİK de vekaleten yönetilen ve ilimizle ilgili istatistiklerin yapıldığı, çıkarıldığı ve şehre perspektif sunan kurumu olmasına karşılık halen asaleten atanmış bir müdürden yoksundur.
Şehrin maliyesine yön veren Vergi Dairesi de halen vekaleten idare edilmektedir. Halbuki devletlerin en önemli gelir kaynağı olan maliyenin en üst düzeyde idare edilmesi işin esasını teşkil etmektedir.
Çağımızın en önemli problemlerinden olan aile ve sosyal işerden sorumlu olan  müdürlüğümüzde vekaleten idare edilmektedir.
Bir şehrin gelişmişliğinin ölçülerinden olan sanayi tesisleri, sanayileşme hamlelerinin idare edildiği Sanayi ve Ticaret İl müdürlüğü de vekalet.
Her çağın en önemli kurumu olan din işleriyle ilgili müftülüğümüzde vekaleten idare edilmektedir.
Asrın en önemli işlevlerinden biri olan iletişim radyo ve televizyonculuk olmasına rağmen maalesef TRT Erzurum müdürlüğünde vekaleten yürütülen kurumlar arasındadır.
Erzurum için söylenen "kültür ve medeniyet şehridir" ifadesine rağmen il kültür müdürlüğü vekaleten idare edilen kurumlar arasında idi. Ancak geçtiğimiz hafta  Giresun'dan bir Makine öğretmeni il kültür müdürü olarak atanmış olup  bir sürü soru işaretleri taşımaktadır.
Sonuç olarak iki güzide bakanımızla temsil edilen ilimiz bundan sonra vekaletle idare edilmekten kurtarılarak şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacak asaleten atanmış müdürlerle idare edilir.....!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.