TECAVÜZ ZANLILARI İKİNCİ KEZ HAKİM ÖNÜNDE

Erzurum'un Pasinler ilçesinde öğretmen A.K'yi darp ederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

25 Ocak 2012 Çarşamba 15:28
TECAVÜZ ZANLILARI İKİNCİ KEZ HAKİM ÖNÜNDE
Erzurum'un Pasinler İlçesinde 6 Nisan 2011 günü Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan A.K.'ye eve giderken saldırarak tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 24 yaşındaki Kadir Narmanlı ile Ümit Aydemir, ikinci kez hakim karşısına çıkarılırken, suçlamaları reddetti. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Ümit Aydemir ve Kadir Narmanlı, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı. "Adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklu bulunan sanıklar, tahliyelerini talep etti. Tutuklu sanıklardan Narmanlı, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, olayın gerçekleştiği saatte halasına ait evde olduğunu söyledi.
Kadir Narmanlı, "Tanıklar olayı gerçekleştiren kişinin yüzünde yara izi olduğunu söylüyor. Okulun güvenlik kamerasında benim yüzümde yara olmadığı ve üzerimde kan lekesinin bulunmadığı görülecektir" dedi.
Sanık Ümit Aydemir'in avukatı Talat Göğebakan ise, müvekkili ile ilgili dosyada yer alan belgelerde ve kriminal raporlarda kanıt olmadığını savundu. Talat Göğebakan, olayın ulusal medyada büyük yankı uyandırdığını müvekkilinin de Kadir Narmanlı'nın arkadaşı olduğu için polis emniyet tarafından bu davaya dahil edildiğini ve polisin kurgusu olduğunu ileri sürdü. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların 6 Nisan tarihi sonrası herhangi bir nedenle Pasinler Devlet Hastanesine gidip gitmediklerinin araştırılması ve gittikleri takdirde kendilerine uygulanan tedavi hakkında bilginin istenmesine, A.K öğretmenle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporun beklenmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2012 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.