İŞ KADINININ İNTİHARINA TAKİPSİZLİK

Erzurum’da iş kadınının kurduğu şirketin ekonomik krizi nedeniyle bunalıma girip intihar etmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada “takipsizlik” kararı verildi.

25 Haziran 2013 Salı 12:15
İŞ KADINININ İNTİHARINA TAKİPSİZLİK
Erzurum’da kurduğu ARŞ Gıda Ltd. Şt.'nin Genel Müdürü Hesene Fersin Suma'nın ekonomik kriz nedeniyle girdiği bunalım sonucu 24 Nisan’da boğazına bağladığı fularla kendini asarak intihar etmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada “takipsizlik” kararı verildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararına ‘Hukuki nitelikte olması’nı gerekçe gösterdi. 

Hesene Fersin Suma’nın intihar etmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, 17 Haziran 2013 tarihli “takipsizlik kararında” şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden çözümlenmesi gereken herhangi bir uyuşmazlığın bulunmadığı anlaşılmakla

1-Şüpheli hakkında uyuşmazlığın ‘hukuki nitelikte olması’ nedeniyle kamu adına kavuşturma yapılmasına yer olmadığına

2-Şikayetçinin Hukuk Mahkemelerinde dava açacak varsa, borçlarının ve alacaklarının tespitinin istenmekte alacaklı çıkması halinde yine ilgili hukuk mahkemelerinde istirdat davası açma hakkının bulunduğuna, takip edilen icra işlemleriyle ilgili olarak usule aykırı yapılan işlemlere ilişkin olarak itiraz hakkının bulunduğuna…”



FERSİN HANIM MEKTUPUNDA NE YAZMIŞTI?

Öte yandan intihar etmeden önce 15 ayrı mektup bırakan Erzurumlu iş kadını Fersin Suma, mektuplarda şu cümlelere yer vermişti:

“Erzurum’a hizmet etmek adına Türkiye’nin en büyük projesini hazırladık. Bu ticaretten bir tek S.T. rant sağladı. Hakkımızda davalar açarak şirketin tüm mal varlığına el koydu. Bankaya gelen 1 milyon 299 bin lirayı hesabına geçirdi. 1 milyon 200 liralık teminat çeklerime de kendisi tarih atarak mahkemeye vererek haciz kararı aldırttı. Şimdi bankalar üstümüze gelmekte. Hizmet adına başlanan bir işte ailemi, dostlarımı batırdım. S.T.’nin kullandığı naylon faturalar yüzünden yargılanıyorum. Bu vicdansızlığa şeyhinin icazet verdiğini söylemektedir. Kötü insanlarla adalet önünde uğraşmak için para lazım. Bizde de para kalmadı. Vicdanı olan herkesi yardıma çağırıyorum. Lütfen bu güzel tesisi yaşatmak için yardım edin. Sağlığımda bulamadığım yardımı belki şimdi verirsiniz.”



PROFESÖR EŞİ NE DEMİŞTİ?

Hesene Fersin Suma’nın intiharından önce bıraktığı mektubunda suçladığı işadamı S.T hakkında Prof. Dr. Selami Suma da bir açıklama yaparak, eşinin ölümünden iş adamını sorumlu tutmuştu. Prof. Dr. Selami Suma, şunları söylemişti:

“Eşimin intihar sebebi S.T. isimli müteahhittir. Bu şahsın dolandırıcı olduğunu sonradan fark ettik. Üzüntümüz çok büyük. Uğruna hayatını verdiği bu muhteşem tesisi yaşatmak için her şeyi yapacağız. Erzurum halkının hizmetine sunacağız.”

Editör

Son Güncelleme: 25.06.2013 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.