'İNTİKAM İÇİN İFTİRA ATTIM' DEDİ, 5 KİŞİ TAHLİYE OLDU

Erzurum’da 5 kişinin kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi olan üniversite öğrencisi genç kız bugünkü duruşmada “intikam için iftira attım” dedi. Tutuklu olarak yargılanan 5 kişi mahkemece tahliye edildi.

16 Ekim 2012 Salı 16:10
'İNTİKAM İÇİN İFTİRA ATTIM' DEDİ, 5 KİŞİ TAHLİYE OLDU
Üniversite öğrencisi A.K.’nin polise başvurması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma üzerine Y.Y., A.K., K.C, T.Ö. B.K. gözaltına alınmış çıkarıldıkları mahkemece ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tecavüz iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Y.Y., A.K., K.C., T.Ö. ve B.K. haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan T.Ö. ve K.C. mahkemede verdikleri ifadelerde “Kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik” dediler.
Duruşmada söz hakkı verilen mağdur öğrenci A.K. ise, “Sarhoşluğum üzerine dayalı verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Geçmişte sevgilim olan T. başka bir arkadaşla ilişkisi olunca beni de terk edince T.’dan intikam için bu şekilde ifade verdim. Cinsel saldırıya uğradığıma dair verdiğim beyanlar doğru değildir. İftira attım” dedi.
Mahkeme tutuklu sanıkların TCK 103.2 maddesi kapsamınca kişiyi hürriyetten yoksun ve cinsel istismar suçlarını mağdurenin iftiraya yönelik suç oluşturduğu gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar vererek tutuklu sanıkları tahliye etti.
Mahkeme öğrenci A.K. hakkında "iftira, suç uydurma" suçlarından dolayı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Editör

Son Güncelleme: 16.10.2012 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.