DADAŞ MÜDÜR’DEN HELİKOPTER ATAĞI

Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, her geçen gün metropol bir kent hüviyetine doğru ilerleyen şehir için, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden helikopter talep etti. Başkent ile yakın ilişkileri olan Dadaş Müdür’ün bu isteği yerine getirilirse, Erzurum Havacılık Şube Müdürlüğü’ne ait olacak olan helikopter, toplumsal olaylar ve doğal afetlerde aktif görev alacak.

18 Aralık 2012 Salı 12:33
DADAŞ MÜDÜR’DEN HELİKOPTER ATAĞI


Cengiz DURULAR haberi

Erzurum’daki emniyet hizmetlerine başarılı ekibiyle birlikte yenilikler kazandıran Dadaş Müdür Halit Turgut Yıldız, kentte Havacılık Şube Müdürlüğü’nün kurulması ve helikopter tahsisi için harekete geçti. İstanbul, Ankara ve Diyarbakır illerinde bulunan teşkilatlandırmayı memleketine kazandırmayı amaçlayan Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden helikopter istedi. İl Emniyet Müdürü Yıldız’ın bu talebi gerçekleşirse İçişleri Bakanlığı tarafından tahsis edilecek olan Sikorsky helikopter, toplumsal olaylar ve doğal afetlerde kullanılacak. Erzurum başta olmak üzere bölgesel müdahaleyi esas alacak olan helikopter sayesinde, teşkilat bünyesinde oluşturulacak olan kurtarma timi de olası doğal afetlerde aktif görev alacak. En son Aşkale faciası sonrası İl Emniyet Müdürlüğü’ne helikopter tahsisinin olması yönünde kanaate ulaşan üst düzey bürokratların metropol özelliği giderek artan şehre bu imkanı sağlayacakları öğrenildi. Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, konuyu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilettiğini ifade etti.  Yıldız, “Biz bu konuyu üstlerimize ilettik. Erzurum 25 bin kilometrekarelik bir alanıyla Türkiye’nin en büyük dördüncü ilidir. İlçelerimiz bir hayli uzak. Erzurum’un dışına çıktığınız zaman mutlaka sınırımızın yanıbaşında bir başka kentle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Helikopterin buraya acil ihtiyaç olduğunu biliyoruz, bu ihtiyacı görüyoruz. Üstlerimize durumu ilettik. İnşallah bu talep üstlerimizin gündeminde yer alıyor” dedi.
 
“Erzurum profesyonel bir polis teşkilatına sahip”
Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şehrin profesyonel bir polis teşkilatına sahip olduğunu belirtti.
Baş Müdür, şöyle devam etti:
“Ciddi bir kadronun Erzurum’da olduğunu biliyoruz. Erzurum’u Ankara’ya bir saat uzaklıkta bir kent olarak görüyorum. Kaliteli arkadaşlarımızı şehrimize çekebiliyoruz. Çok problemleri olmayan bir ilimiz Erzurum. Arkadaşlarımızdan çok güzel bir şekilde istifade ediyoruz. Elimizde yağ var, şeker var, un var. Helva yapmamak için bir sebep yok. Bütün unsurları bir araya getiriyoruz. Uzun uzun düşünüyoruz. Bir adım atmadan önce on kere düşünüyoruz. Sonradan da tek bir vuruşla neticeye gidiyoruz.”
 
“Türk polisi her zaman en iyisidir”
Yurt dışında uzun süre görev yapan Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türk polisinin Avrupalı polislerden bile daha iyi olduğunu söyledi. Yıldız, “Arkadaşlarımızdan hakikaten istifade ediyoruz. Onların geçmişteki deneyimlerinden yararlanıyoruz. Erzurum’da, dünyanın her tarafında görev yapmış deneyimli polis şefleri var. Oradaki en iyi uygulamaları şehrimizde de hayata geçiriyoruz. Benim de uzun bir süreye dayanan yurt dışı tecrübem var. Ülkemizin polislik anlayışıyla yurt dışındakinin herhangi bir farkı yok. Hatta onlardan daha da öndeyiz. Bunu rahatça söyleyebilirim. Ben Birleşmiş Milletler’de çalıştım. Orası çok uluslu bir organizasyon. Orada gördüğüm şey: Türk polislerinin daha pratik olmasıdır.  Neticeye giden ve çözüme yönelik oluşlarıdır. Biz probleme dönük hareketleri hızlı yapabiliyoruz. Biz Batılı polislerden daha çok ileriyiz. Arkadaşlarımızın geldiği nokta hakikaten gıpta edilecek bir noktadır” diye konuştu.
 
Her ay bir operasyon
Suç ve suçla mücadelede, akademik, sezgisel, öngörülü, araştırmacı ve analizci bir metodu uyguladıklarını ifade eden Dadaş Müdür, suç unsurlarını ailevi ve sosyal bir gözle de araştırdıklarını söyledi. Her ay bir operasyon gerçekleştirdiklerini anımsatan Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şöyle devam etti:
“Erzurum her türlü güzelliğe layık bir kent. Zengin ve verimli toprakları var. İnsanları güzel. Fakat bazen nahoş kimselerin dışarıdan bu güzelliği bozmaya yönelik eğilimleri olunca o zaman devreye  giriyoruz. Olayı fark eder etmez onu gündemimize alıyoruz. Her türlü uyarı ve ikazı değerlendirerek harekete geçiyoruz. Duvarın arkasına bakıyoruz. Mutfakta neler oluyor diye araştırıyoruz. Eğer arkasında bir şebeke varsa haksız çıkar varsa onu masaya yatırıp üzerinde çalışıyoruz. Her türlü bilgiyi kullanıyoruz. Hukukta buna cevaz veriyor. Üçten fazla insan suç için bir araya geliyorsa bu bir teşebbüs halindeki suç örgütü tanımlamasına giriyor. Hemen hemen her ay bir operasyon yapıyoruz. İki yıla yakındır buradayım. Her aya bir operasyonumuz var. Bu ciddi bir kazanımdır. Müzakere yapıyoruz. Meselenin köklerine inmek istiyoruz. Köklerine inince de bütün pisliği kökünden söküp atıyoruz.”
 
“Memleketime aşığım”
Erzurum’da doğup büyüyen bir Dadaş olarak, “Memleketime aşığım” diyen Baş Müdür Yıldız, “Biz Erzurum’u seviyoruz. Şehrimizi her zaman başımızın üstünde tutuyoruz. İnsanımız da bunları görüyor. Ben Erzurumluyum. Bu özelliğimizle de daha sıcak ve daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Halkın olduğu her alanda olabilmeyi istiyoruz. Toplumun desteğini yanımızda hissetmek istiyoruz. Bizler aynı katmanların içinden geliyoruz. Bir bütünüz. Polisi halkın içerisinden izole edemezsiniz. Polisimiz vatandaşın içerisinde olan bir unsurdur. Dolayısıyla en iyi ve en sıcak bir iletişimle halkımızın emrindeyiz” şeklinde konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2012 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 2012-12-21 17:55:23

sayın müdürüm teşkilat ve halk sizi çok seviyor inşallah uzun süre erzurumda görev yaparsınız

Avatar
Abdullah Efeoğlu 2012-12-18 12:06:11

haydi müdür yaparsan sen yaparsın. artık erzurum'a helikopter gelsin

Avatar
Mağdur 2012-12-18 12:05:13

bu şehirde kaç yıldır mağdur oluyorduk it ve kopukla. artık rahatız. allah siz ve ekibinizden razı olsun.

Avatar
Nihat 2012-12-18 12:04:20

o duruşan gurban olim. sayende ne çete kaldı ne de çapulcu.