YOKSUL KADINLARA MİKRO KREDİ

Erzurum İl Genel Meclisi, kentte yürütülen Türkiye Grameen Mikrokredi Programı’nı ele aldı. Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Rize Bölge Müdürü Emel Kuk, “Mikrokredi Projesi’yle yoksulluğu azaltmak için kırsal ve kentsel bölgelerdeki dar gelirli bayanlara yönelik küçük sermaye sağlıyoruz” dedi.

05 Ekim 2012 Cuma 09:11
YOKSUL KADINLARA MİKRO KREDİ

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi

Kentin iktisadi meselelerini ele alan Erzurum İl Genel Meclisi, bu kez de sosyal problemlere el attı. Kentte yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan kadınlar için proje geliştiren Meclis, mikrokredi uygulamalarını yakın takibe aldı. Dördüncü oturumu bu konuya ayıran İl Genel Meclisi, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sunan Türkiye Grameen Mikrokredi Programı (TGMP) yetkililerini ağırladı. Meclis üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TGMP Erzurum şubesinin çalışmaları bir brifing halinde sunuldu. TGMP Rize Bölge Müdürü Emel Kuk, konuya ilişkin yaptığı konuşmada,  ülke genelindeki 61 ilde 82 şubelerinin bulunduğunu açıkladı. Kuk, “Mikrokredi Projesi’yle yoksulluğu azaltmak için kırsal ve kentsel bölgelerdeki dar gelirli bayanlara yönelik küçük sermaye sağlıyoruz. Onlara gelir getiren faaliyette bulunuyoruz. Bu projedeki amacımız dar gelirli insanları kendilerine bırakmayıp üretime katılmalarını sağlamak ve sosyal hayatın içerisinde yer almalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu. Erzurum’da çalışmalarına 16 Nisan tarihinde başladıklarını anımsatan Kuk, şöyle devam etti:

“Mikrofinans Erzurum Şubesi, 2012 Nisan ayından itibaren Erzurum’da çalışmalarına başladı. Faaliyetlerimiz çerçevesinde merkez mahallelerde hızla ilerleyerek projenin amacını anlatıyoruz. Bölgedeki yoksul bayanların kredi imkanlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına olanak sağlayan Mikro Finans Projesi, 8 merkez 9 grup ve 41 üyeye ulaştı. Bu süre zarfında yapılan çalışma neticesinde 28 milyon 700 bin lira kredi dağıtılmış olup, bu miktarın 3 milyon 500 bin lirası üyelerden tahsil edilmiştir. Proje kapsamında sektörel bazda çoğunlukla elişi, çeyiz ve doğrudan satış alanlarında kredi dağıtıldı. Bölgemizde yeni olan Mikro Kredi Projesi, diğer illerde olduğu gibi Erzurum’da da başarılı olacak. Buna inanıyoruz.” Konuşmaların ardından yetkililere söz konusu projeyle ilgili sorular yöneltildi.

Editör

Son Güncelleme: 05.10.2012 11:18
Anahtar Kelimeler:
Erzurum İl Genel Meclisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.