SEKMEN: ERZURUM HAYVANCILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisinin faaliyete geçmesiyle şehrin tıpkı geçmişte olduğu gibi yeniden hayvancılığın merkezi olacağını söyledi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 09:00
SEKMEN: ERZURUM HAYVANCILIĞIN MERKEZİ OLACAK
Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sadık Küçükgünay, Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Kaya ve Emin Darıcı, Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. ESK Genel Müdürü Kemaloğlu, yaptığı konuşmada, Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi inşaatının hızla sürdüğünü anımsatarak, söz konusu tesisin Doğu ve Türkiye için nedenli önemli olduğunu anlattı. Kemaloğlu, tesisin hayata geçmesiyle hayvancılığın bölgede daha işlevsel hale geleceğini ifade etti. Başkan Mehmet Sekmen de, hayvancılığın Doğu Anadolu Bölgesi’nde temel geçim kaynağı olduğunu hatırlattı. Sekmen, şöyle konuştu: "Erzurum, bir zamanlar, tarım ve hayvancılıkta bölgenin lideriydi. Kentimizde 1971'de 2 milyon 449 bin 191, 1974'te 2 milyon 948 bin 569 ve 1980'de 3 milyon 898 bin 157 büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yapılmıştır. Son 30 yılda belirli bir periyotta düşen ve yükselen değerlere bakıldığında ise iki türlü sorun ortaya çıkar. Birincisi hayvan başına et ve süt üretiminde düşüklük ve devlet desteğinin yetersizliği, ikincisi de hayvancılıkta ata ve dededen kalma geleneksel yöntemlerin kullanılması... Hamdolsun AK Parti iktidarıyla birlikte tarımsal destekte çığır açılmıştır. Daha yakın bir tarihe bakarsak ülkemizde toplam kırmızı et üretimi, 2011'de 777 bin ton civarındayken, 201'te 996 bin 125 tona çıkmıştır. Bu gelişimin altında yatan sebep tarım ve hayvancılığa verilen teşviklerdir."
 
ERZURUM ET VE ET ÜRÜNLERI ENTEGRE TESISININ ÖNEMI
Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları arasında yer alan Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisinin önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle devam etti: "Hayvancılığın kaynağını oluşturan tarım işletmeleri her geçen gün Avrupa standardına ulaşmaktadır. Hayvan sağlığı konusunda geçmişe nazaran daha iyi bir konumdayız. Şuan üretim birlikleri, yerel kooperatifler ve hayvansal ürünlerin üretim ve pazarlamasında iyi bir noktadayız. İşte bütün bu güzelliklere eklenecek olan Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi ile birlikte şehrimiz yeniden hayvancılığın merkezi olacaktır. İlgili yatırımın gerçekleşme oranları ve işlevsel özellikleriyle ilgili sürekli Et ve Süt Kurumu'muzun yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tesis tam anlamıyla uygulamaya geçtiğinde Doğu Anadolu Bölgesi, tarım ve hayvancılıkta yeniden ülkenin lokomotifi olacaktır."

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2014 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.