MÜSİAD, KONUK BİLİMADAMLARINI ÖĞLE YEMEĞİNDE AĞIRLADI

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi”ne katılan bilim adamlarını misafir etti.

24 Şubat 2012 Cuma 16:46
MÜSİAD, KONUK BİLİMADAMLARINI ÖĞLE YEMEĞİNDE AĞIRLADI
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak başta olmak üzere, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve öğretim üyeleriyle birlikte konuk bilim adamlarını öğle yemeğinde ağırlayan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, zirveye ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi tarafından plaketle ödüllendirildi.
MÜSİAD Şube Başkanlığı, Erzurum’un sahip olduğu potansiyellerle tanıtılması yönündeki çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi”ne katılmak için Erzurum’a 26 ülke ve 70 kurumdan gelen 150 bilim adamını öğle yemeğinde ağırlayan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ve Yönetim Kurulu üyeleri, üniversite yönetimiyle de yemekte bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Üstün Özen, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, fakülte dekanları ve öğretim üyelerinin de katıldığı yemekte, yabancı bilim adamlarına cağ kebabı ikramında bulunuldu.
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, Erzurum’un sadece turizm potansiyelleriyle değil, fiziki yapısı, tabii ve doğal güzellikleriyle de tanıtımı hak ettiğinin altını çizerek, “MÜSİAD Şubesi olarak Erzurum’un tanıtımını amaçlayan her türlü faaliyetin destekçisi olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Erzurum’da bulunan yabancı bilim adamları için de seferber olduk. Çünkü ‘Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi’ adını taşıyan etkinlik, sadece küresel değişimin bilimsel perspektife ele alınacağı bir zirve olmakla kalmayacak, aynı zamanda Erzurum’un ve bölgenin tanıtım sürecine de önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.
Gerçekleştirilen zirveye ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi’ne Rektör Prof. Dr. Hikmet Kocak’ın şahsında teşekkür eden Başkan Güvenli, “Üniversitemiz Erzurum’un tanıtımına ve kapılarının dünyaya açılmasına hakikaten öncülük ediyor. Uluslararası kongreler, sempozyumlar ve zirve toplantıları Erzurum’da adeta birbirini izliyor. Bu tür faaliyetler, Erzurum’u eğitimde bir cazibe merkezi haline getirmekle beraber, şehrin vizyonuna bilimsel açıdan da renk katıyor. Bu sürece katkı sunmak bize göre de büyük bir gereklilik” dedi.
Öte yandan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi”ne gösterdiği yakın ilgiden dolayı ev sahibi Atatürk Üniversitesi tarafından plaketle ödüllendirildi.

Editör

Son Güncelleme: 24.02.2012 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.