MÜSİAD İŞ ADAMLARIYLA İRAN'DA BİR ARAYA GELECEK

Doğu Azerbaycan 4. Yatırım Formu için MÜSİAD Erzurum, Trabzon ve Rize şubeleri İran'da iş adamlarıyla ticari anlaşmaları geliştirmek için bir araya gelecek.

05 Temmuz 2013 Cuma 16:52
MÜSİAD İŞ ADAMLARIYLA İRAN'DA BİR ARAYA GELECEK
İran'da gerçekleşecek toplantı öncesi MÜSİAD Erzurum, Trabzon ve Rize şube başkanları ve üyeleri Erzurum'da bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılanlar arasında MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve üyeleri iştirak etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez gerçekleşecek toplantı öncesi, "Türkiye için Ortadoğu bir avantajdır. Bu avantajı lehimize çevirmemiz gerek ve bunun için bu tür toplantıların yapılması oradaki iş adamlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişi yaparak birbirimize her anlamda fayda sağlayabiliriz. İran Doğu Azerbaycan eyaletinde Doğu Azerbaycan 4. Yatırım Formu konulu konferans düzenleneceğiz ve Türkiye'den de işadamları davet edildi. MÜSİAD olarak Erzurum, Trabzon, Rize, Ağrı ve Erzincan'dan ekip olarak programa katılacaklar. İran'da Maku'ya gideceğiz ve orada serbest bölge açılışı var. Özel önem verdikleri bir proje. Oradaki iş adamlarıyla görüşme yapıp, programlara katılacağız. İkili görüşmeler, iş görüşmeleri yapılacak. İnşallah faydalı olur" dedi.

(MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mahitapoğlu da, "Şube başkanlarımızla bir araya gelerek 4.sünü gerçekleştireceğimiz Doğu Azerbaycan Yatırım Formu için 35 kişilik bir ekiple İran ve Azerbaycan da toplantılar düzenleyeceğiz. İş gücünü ve potansiyeli ülkenin dışında belli yerlerde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Ticaret köprüleri aynı zamanda memleketler, ülkeler ve insanlar arasında diyaloğu oluşturan köprülerdir. Sosyal anlamda da birtakım şeylerin paylaşılması demektir. Bunun sadece ticari değil de kültürel anlamda da diyalog zemini olduğunu düşünüyoruz. Beklentilerimiz sadece alışveriş değildir" şeklinde konuştu.

(MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, "Hem derneğin üyeleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek hem de ticari anlaşmaları geliştirmek için program düzenledik. Batı bize sadece patent satıyor, ürün daha satamıyor. Bizim ürettiğimiz ürünleri batıya satma şansımız biraz zor. Dolayısıyla Doğu, İran, Irak, Mısır, Ürdün, durulursa Suriye, Türkiye için büyük bir pazardır. Türkiye için Ortadoğu artık bir avantajdır. Batı bize sadece patent satıyor, ürün daha satamıyor. Bizim ürettiğimiz ürünleri batıya satma şansımız biraz zor. Dolayısıyla Doğu, İran, Irak, Mısır, Ürdün, durulursa Suriye, Türkiye için büyük bir pazardır. Bİz bu pazarları kullanabilme adına bu tür toplantılarla iş adamlarını bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ticaret köprüleri aynı zamanda memleketler, ülkeler ve insanlar arasında diyaloğu oluşturan köprülerdir. Eğer bu köprüleri sağlam kurmayı başarabilirsek umut ediyoruzki her anlamda başarı sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 05.07.2013 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.