KOSGEB DESTEĞİYLE İMALATHANE AÇILDI

Yakutiye ilçesindeki Yeğenağa İş merkezinde 5 adet dikiş makinesiyle konfeksiyon imalathanesi kuruldu. Destek verdikleri imalathanede inceleme yapan KOSGEB Erzurum İl Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi.

23 Kasım 2012 Cuma 09:35
KOSGEB DESTEĞİYLE İMALATHANE AÇILDI

Furkan NEHRİ'nin haberi

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Gülahmet semtindeki Yeğenağa İş Merkezi’nde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle konfeksiyon imalathanesi açıldı. 5 yeni dikiş makinesi alınan imalathanede çalışmalar başladı. Okul kıyafetleri üretmeye başlayan imalathanede incelemelerde bulunan KOSGEB İl Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, imalat projelerine tam destek vereceklerini söyledi. Konfeksiyon İmalatçıları Oda Başkanı Fuat Yılmaz ile birlikte imalathaneyi gezen Çarlıoğlu, “Amacımız bu tür firma sayılarını artırarak bölgenin önemli bir sorunu olan işsizliği en aza indirmektir. KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere katkıda bulunarak kurumsallaşmasını sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Erzurum’da girişimlerin yeterli sayıda olmadığın söyleyen KOSGEP Erzurum İl Müdürü Çarlıoğlu, Erzurum’da ki esnafların iş birliklerine sıcak bakması gerektiğini söyleyerek, “Erzurum da sermaye sıkıntısı var. Kentimizde yeteri kadar sermaye bulunmadığından iş birlikleriyle büyümemiz hem daha hızlı olacak hem daha karlı olacaktır. ‘Küçük olsun benim olsun’ zihniyetinin çok fazla olduğu şehrimizde sermayelerimizi birleştirerek kurumsal firmalara geçmek hem istidam açısından hem üreticiler açısından önemli bir gelişme olacaktır” diye konuştu. Konfeksiyon İmalatçıları Odası Başkanı Fuat Yılmaz, Erzurum’da ki üretimin giderek azalmaya başladığını ifade ederek, “Erzurum artık sadece tüketim yapan bir il olmaya başladı. Bu tür imalathanelerin bir an önce artması gerekir” dedi. Kalifiyeli imalatçıların başka işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Yılmaz, “Çıraklıktan beri 10-15 yıl boyunca bu işlerde çalışan ve usta olan insanlar kendi işlerini yapamadıkları için başka şirketlerde ustalıklarıyla alakası olmayan mesleklerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu projeler arttıkça ve devletimiz destek verdikçe bu insanlarımız usta oldukları işleri yapacaklarına inanıyorum. KOSGEB’e imalatçılara verdiği değerden ve destekten dolayı başkanı olduğum Konfeksiyon İmalatçıları Odası adına çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 23.11.2012 09:38
Anahtar Kelimeler:
KOSGEB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.