“GELECEĞİM, GELİYORUM” PROJESİ İLE KADIN İSTİHDAMINA DESTEK SÜRÜYOR

İş bulmanın kolay yolu Secretcv.com, iş veren ve iş arayanların arasında köprü olmanın yanı sıra istihdamın en büyük sorunlarından biri olan “Kadın İstihdamı” konusuna eğiliyor.

16 Ekim 2012 Salı 16:06
“GELECEĞİM, GELİYORUM” PROJESİ İLE KADIN İSTİHDAMINA DESTEK SÜRÜYOR
Secretcv.com kadınları iş hayatına kazandırmak, kadın istihdamını arttırmak için Koçluk Platformu Derneği ve Platin Dergisi işbirliğiyle yürütülen “Geleceğim, Geliyorum” sosyal sorumluluk projesi ile iş arayan ve iş hayatına ara vermek zorunda kalıp, tekrar çalışma hayatına dönmek isteyen kadınlar için yol gösterici oluyor.

TÜRKİYE’DE KADIN İSTİHDAMI…
Türkiye’de kadın istihdamı ekonomik ve sosyal koşullara göre her geçen gün daha da artıyor. Kadınların iş hayatında aktif görev alma isteklerinin artması, yaşam koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte her haneden yalnızca bir kişinin çalışmasının yetersiz kalması, kadınların çalışmasına yönelik toplumsal bakış açısının değişmesi ve toplum baskısının azalması ile kadınların işgücüne katılma isteği büyük ölçüde artıyor.
Tabi rakamlara bakıldığında istenilen artış henüz elde edilmiş değil. “Haziran 2012 itibariyle işgücüne katılım oranı toplam nüfusa göre % 71,7 olurken kadınların iş hayatına katılım oranı ise %30,6.
Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, bu oranların yeterli olmadığını ve kadın istihdamının desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Başta Devlet Planlama Teşkilatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan (ve planlanan) çalışmalarla yakın zamanda umut veren gelişmelerin olacağını belirten Tütüncü, Secretcv.com olarak da “Geleceğim, Geliyorum” projesi ile kadın istihdamını desteklediklerinin bilgisini veriyor.

TÜRKİYE’DE HER GEÇEN GÜN ÖNEM KAZANAN KADIN İSTİHDAMINA BİR DESTEK DE SECRETCV.COM’DAN…
Secretcv.com , Koçluk Platformu Derneği ve ve Platin Dergisi iş birliğiyle yürütülen “Geleceğim, Geliyorum” sosyal sorumluluk projesinde iş yaşamına adım atmak isteyen ya da iş hayatına dönmek isteyen kadınların iş arama süreçlerini ve gelecek planlamalarını özgüven ve yüksek motivasyonla gerçekleştirmelerini sağlamak için kadınlara “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi verip, kendilerine tayin edilen koçlarından “4 seans koçluk hizmeti” alarak geleceklerini şekillendirme fırsatı veriliyor.
Proje; adaylara iş arama sürecini planlama ve bu sürece istekle hazırlanma, özgeçmişlerini sektör ihtiyaçlarına uygun halde güncelleme, mülakat sırasında dikkat etmeleri gereken hususları öğrenme, hedef ve iç motivasyon yönetimiyle yaşam kalitelerini arttırma, önyargısız ve farklı bakış açılarıyla kendilerini ifade etme, imaj, zaman, stres yönetimi ve koçluk sisteminin desteğiyle gelecek planlarını kendilerinin oluşturmalarına yardımcı oluyor.
1.etabı başarı ile bitirilen projede 2.etap da yoğun ilgi ile tamamlanmak üzere. www.secretcv.com adresinden yapılan başvurular ile projeye katılan adaylar etap sonunda duygularını, “hayatım değişti, iş hayatına artık daha pozitif bakıyorum, CV doldurmayı meğer bilmiyormuşum, mülakatlarda artık çok daha rahatım, kendime güvenmiyordum güvenim geldi, hedef belirlemeyi öğrendim, hedefime nasıl gideceğimi öğrendim, motivasyonum arttı.” şeklinde ifade ediyorlar.

SECRETCV.COM ÇALIŞANLARININ %80’İ KADIN
Kadınların iş hayatında hakettikleri pozisyonda ve önemde olması gerektiğini söyleyen Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Geleceğim, Geliyorum” projesine katılan, proje kapsamında “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi alıp, kendilerine tayin edilen koçlarından “4 seans koçluk hizmeti” alarak geleceklerini şekillendiren tüm kadın adayların özgeçmişlerini Secretcv.com’a üye 32 bin firmaya ayrı bir havuzda sunduklarını ve iş bulma süreçlerine de destek olduklarının bilgisini veriyor. Ayrıca Tütüncü, Secretcv.com çalışanlarının %80’inin kadın olduğunun da özellikle altını çiziyor.

TÜRKİYE’DE KADIN PROFİLİ
Secretcv.com veritabanında 14.500.000 aday CV’si bulunmaktadır. Bu adayların kadın-erkek dağılımına baktığımızda %52 erkek, %48 kadın aday olduğu görülmektedir.
Eğitim durumuna göre işsizlik oranları değerlendirildiğinde ise eğitim düzeyiyle iş gücüne katılma oranı paralellik göstermektedir. En yüksek işsizlik lise ve dengi okul mezunlarında yaşanmaktadır.
Secretcv.com veritabanında bulunan ve iş arayan kadınların öğrenim durumlarına bakıldığında %50.4 ile üniversite mezunlarının çoğunlukta olduğu görülmektedir.
Uzmanlık seviyelerine baktığımızda Uzman ve Orta Düzey Yönetici pozisyonunda çalışan kadınların çoğunlukta olduğu görülmektedir. En çok İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Antalya ve Adana’dan iş aranmaktadır.
Kadın adaylara yönelik ilanlarda en çok ilan veren sektörler; Mağazacılık / Perakendecilik, Tekstil, Hizmet / İşletme Servisi, Gıda, Bankacılık / Finans, İnşaat, Halkla İlişkiler, Sağlık/Hastane, Bilgisayar / BT / Internet, Kozmetik, Turizm, Otomotiv, Müşteri İlişkileri ve Eğitim olarak sıralanıyor.
Bu sektörlerde en çok aranan pozisyonlar ise; Satış, Sekreterlik, Pazarlama, Halkla İlişkiler, Muhasebe, Mağaza Satış, Müşteri Hizmetleri, Yönetim kadroları ve Destek Hizmetleri.

Editör

Son Güncelleme: 16.10.2012 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.