ETSO’DAN ÜYELERİNE, “NACE KODU” UYARISI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Avrupa Birliği’nde, “Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması” olarak adlandırılan ve kısaca “NACE Kodu” olarak ifade edilen uygulamayla ilgili üyelerine çağrıda bulundu.

03 Aralık 2012 Pazartesi 09:35
ETSO’DAN ÜYELERİNE, “NACE KODU” UYARISI

ETSO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Avrupa’da ekonomik faaliyetlerle ilgili istatistiklerin üretilmesi ve yayılması amacına yönelik bir başvuru kaynağı olarak kullanılan “NACE Kodu” uygulamasıyla ilgili olarak daha önce üyelere yazılı tebligatta bulunulduğu belirtildi. Açıklama şu ifadelere yer verildi; “Odalarda Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmeliklerin Geçici 3’üncü Maddesi’ne istinaden, üyelerimizin Gelir İdaresi Başkanlığı’na verdiği, ‘Mükellef Bilgileri Bildirim Formu’ ve ‘oda kayıtları’ esas alınarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenen faaliyet kodları, yazılı olarak üyelerimizin bilinen en son adresine gönderilmiştir. Bilinen en son adreslerinde bulunamayan, dolayısıyla tebligat yapılamayan üyelere ilişkin faaliyet kodları, 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren TOBB’un resmi internet sitesinde, “nace.tobb.org.tr” web adresinden  ilanen yayımlanmaya başlamıştır. İlanen yapılan bu tebligat, muhataba yapılmış sayılacaktır. Üyelerimiz, TOBB internet sitesinde yayımlanan ilan tarihinden itibaren, 06 Aralık 2012 tarihine kadar NACE kodlarıyla ilgili itirazlarını TOBB nezdinde yapabilecektir. Süresinde itiraz edilmeyen ve itiraz üzerine Birlik tarafından verilen kararlar kesindir.” Açıklamada ayrıca ETSO üyelerinin, itirazlara ilişkin hususlar ve istenilen belgelere ilişkin bilgilere yine “nace.tobb.org.tr” adresinden ulaşabilecekleri kaydedildi.

Editör

Son Güncelleme: 03.12.2012 09:36
Anahtar Kelimeler:
ETSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.