ETSO’DAN, SERMAYE ARTIRIMI VE “MERSİS NUMARASI” UYARISI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sermaye artırımı ve artık resmi evraklarda kullanması zorunlu hale gelen, Merkezi Sicil Sistemi (MERSİS) numarası alınması konusunda şirket yetkililerine uyarıda bulundu.

30 Ocak 2014 Perşembe 15:42
ETSO’DAN, SERMAYE ARTIRIMI VE “MERSİS NUMARASI” UYARISI
Yeni Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre limited ve anonim şirketlerin asgari sermaye tutarlarını artırma zorunluluğu bulunduğunu ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, “Buna göre limited şirketlerin asgari 10 Bin TL, anonim şirketlerin ise 50 Bin TL’lik sermayeleri olması gerekiyor. Asgari sermayenin altında kalan şirketler münfesih duruma düşecekleri için, 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermayesi kanunun belirlediği limitin altında kalan şirketlerin Ticaret Sicili Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

“MERSİS NUMARASI”NIN ALINMASI

Başkan Yücelik ayrıca, şirketlerin künyesi niteliğinde olan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarasının alınması konusunda da şirket yetkililerine uyarıda bulundu. Yeni Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre; yeni kurulan sermaye şirketlerinin tescilden sonra, vergi levhasının çıkarılmasının hemen ardından, kullanacakları belgelerde yer alacak MERSİS numaralarını almak için ETSO Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini dile getiren Başkan Yücelik, “Üyelerimizin mağdur duruma düşmemeleri için bu uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2014 15:43
Anahtar Kelimeler:
ErzurumETSOLütfü Yücelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.