ETSO, ING BANK’LA KREDİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Yücelik, “Bankaların uygulamalarından rahatsızız” dedi.

12 Ekim 2012 Cuma 09:07
ETSO, ING BANK’LA KREDİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile ING Bank arasında kredi protokolü imzalandı. İmza töreninde bankaları eleştiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, üretimin bankalar tarafından desteklenmediğini belirtti. İNG Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise farklı bir hizmet anlayışında olan bankalarının bacası tüten yatırımları finanse etmeyi planladığını söyledi. ETSO ile ING Bank arasında düzenlenen kredi protokolü imzalandı. ETSO yönetim kurulu odasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, İNG Bank’la imzalanan protokolün bölge kalkınmasına faydalı olması temennisinde bulundu. Son zamanlarda bankalarla sözleşme imzalamalarına rağmen gerekenlerin yerine getirtilmediğini vurgulayan Başkan Yücelik, “Banka kapılarını açsın isteyene istediği kredi versin demiyoruz. Bununda kanın ve kuralları var. Bankalar görevlerini iyi yapmıyorlar. Son dönemlerde bakıyoruz en çok kar eden kuruluşlar bankalar. Ama bunun tüccar, sanayi, üretici ayağını destekleyerek ülkemizi hak ettiği yere taşıyabiliriz. Hükümetin 2023 hedefi var. Buna ulaşmak en çok sanayici, tüccar, üreticinin desteklenmesiyle olur. Bunun için bankaların bu sektörleri iyi desteklemesi lazım. Son yıllarda bankaları görüyoruz. Üreticiyi destekleme yerine başka şeylerle uğraşıyorlar. Hedefe ulaşmak için esas olan üretim ayağının çok iyi desteklenmesidir” diye konuştu.

Üyelere fıkralı borç uyarısı
Bankalara kredi konusunda ikazlarda bulunan Yücelik üyelerini de aşırı borçlanma konusunda uyardı. Nasrettin Hoca fıkrasıyla aşırı borçlanmanın olumsuzluklarına dikkat çeken Başkan Yücelik, “Hoca eşekten düşmüş, komşuları ziyarette hal hatır soruyor. Hoca, ‘benim halimden ancak eşekten düşmüş olan anlar. Bana eşekten düşmüş olanı bulun’ cevabını verir. Aşırı borçlanma konusunda biz söylediğimiz de arkadaşlarımız alınganlık yapıyor. Bir kurumun 100 liralık hacmi varsa 15-20 liralık borçlanabilir. Ama bu kurum hacmi olan 100 liralık borçlanırsa bunun sonu iyi bitmez. Burada bankalara da önemli görevler düşüyor. Kredi için başvuranları bu konuda uyarmalı ve yatırım konusunda yönlendirmeli” dedi.

Kalkınmaya paralel çalışacağız
ING Bankın çok farklı bir bankacılık planı çizdiğini belirten Genel Müdür Pınar Abay, Türkiye’nin ekonomik kalkınma planına paralel bir bankacılık yapacaklarını bildirdi. Hedeflerinin en iyi ihracat bankası olmak olarak açıklayan Abay, “Geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa’daki krize rağmen Türkiye’ye bir milyar liraya yakın nakit sermaye getirdik. Bu sermayeyi çoğunlukla ihracatçıyı desteklemek üzere kullanmak gibi bir hayalimiz var. Bacası tüten yatırımları finanse etmek, Anadolu’daki KOBİ’leri desteklemek istiyoruz” diye konuştu. Banka olarak sadece tüketime teşvik değil tasarrufa da önem verdiklerinin altını çizen İNG Bank Genel Müdürü Abay, 2013 yılında bütün ilköğretim okullarındaki çocuklara ulaşarak hikaye kitaplarıyla tasarruf yapmayı öğreteceklerini söyledi.Konuşmaların ardından ETSO Başkanı Yücelik ve İNG Bank Genel Müdürü Pınar Abay, kredi protokolünü imzaladı.

DAİB’le de sözleşme
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile ING Bank arasında birlik üyelerinin kullanabilecekleri uygun vadeli kredi sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyi Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği adına DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aslan imzaladı. DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aslan yaptığı konuşmada, “Bu sözleşme bölgemizin ihracatçıları adına hayırlı olmasını diliyorum. Biz bölgesel çapta çalışıyoruz. Sadece Erzurum’la sınırlı değiliz. Biz birçok bankayla çalıştık ama istediğimiz verimi alamadık. Umarım bu sorunları bugün imzaladığımız sözleşmeyle çözeceğiz. Bu sözleşme güzel bir iş birliğini temsil ediyor” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2012 10:42
Anahtar Kelimeler:
ETSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.