ERZURUM'A DARBE VURULUYOR

Danıştay kararı ile durdurulan Erzurum Teknik Teknik Üniversitesi (ETÜ) inşaatı ve yapımı yılan hikayesine dönen Sağlık Kampusü ile ilgili Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim bir açıklama yaptı.

13 Ağustos 2013 Salı 21:25
ERZURUM'A DARBE VURULUYOR
Erzurum'un verilen teşvik ve desteklerden yeterince yararlanamadığına dikkat çeken Alim, "İlimizde  gerek yapılan, gerekse yapılması planlanan kalkınma ve istihdam açısından önemli yer tutan iki büyük projenin durdurulması, şehrimizin ekonomik anlamda kalkınması, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesine vurulan bir darbe olarak görmekteyiz." dedi.   
Teknik üniversitenin kurulmasının Erzurum açısından gerek ekonomik kalkınma açısından ve gerekse istihdam açısından sevinçle karşılandığına vurgu yapan Mehmet Nuri Alim, şunları söyledi: "Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün onayıyla Erzurum Teknik Üniversitesi'ne (ETÜ) tahsis edilen, 1981'de imara açılan ve bugüne kadar tarım uygulaması yapılmayan Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kampus inşaatıyla ilgili Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı, Erzurum’a ve ETÜ'ye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramamaktadır.  Yaklaşık  72 Milyon TL milli servet harcanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde, 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde 1100 öğrenciyle, kampüs alanında  yapımı tamamlanan Eğitim Binasındaki, 4 Fakülte bünyesinde 7 Bölümde eğitime devam edilmesi kararlaştırılan. 2013 yılı itibariyle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binası yapım işi başlamış olup Rektörlük binasının ihalesi tamamlanmasıyla birlikte Mühendislik ve Mimarlık Fakülte binasının ise mimari projesi tamamlanmış olup ihale aşamasına gelinmesine rağmen  verilen bu kararın, Erzurum ve Erzurum Teknik Üniversite için telafisi güç veya imkânsız zararlara yol açması kaçınılmazdır.  Böyle bir yatırımın durdurulması halinde 72 Milyon TL'nin silinmesi, ekonomiye vurulan büyük bir darbedir."                                                                                                                                          
Türkiye’nin üçüncü Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi'nin tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve 2014 yılında eğitime başlaması planlanan, ama hukuki süreç tamamlanana kadar durdurulmasını da Erzurum'un kalkınması açısından büyük bir kayıp olarak değerlendiren Alim, "ETÜ'nün kurulması Erzurum'da sevinçle karşılanmıştır. Madem ki stratejik bir öneme sahip bir alandı neden bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Şimdi mi kıymete bindi. Böyle bir yatırımın durdurulması büyük bir hatadır. Söz konusu kararı şehrin geleceği ve kalkınması adına Erzurum Genç Girişimci İş Adamları olarak olumsuzluk olarak görmekteyiz.  Ne yazık ki bu Erzurum'un ekonomisine ve kalkınmasına darbe vurmaktadır." diye konuştu. 
Yapımı durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Alim, yapımı üstlenen VARYAP-Uzunlar ortaklığının bozulması sonucu yarım kalan sağlık kampüsü inşaatında tasfiyeye başlanılmasının ve hiçbir yetkilinin de bu konuda konuşmamasının hayra alamet bir durum olmadığını ifade etti.
"Bu sorunların biran önce çözüme kavuşması ve kamuoyunu aydınlatılması gerekmektedir." diyen Alim, sözlerine şöyle devam etti: "Erzurum'un kalkınmasında önemli bir yer tutacak sağlık kampusündeki aylardan beridir süregelen belirsizliği endişeyle izlemekteyiz. İl Genel Sekreterliği tarafından ihalsi yapılan ve Sağlık Bakanlığı’nın da takipçisi olduğu Sağlık Kampusü ile ilgili yetkililerden Erzurum kamuoyu adına bir açıklama bekliyoruz." 

Editör

Son Güncelleme: 13.08.2013 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.