ER-PALAN ‘ARİ’ BELGESİ ALDI

Erzurum ekonomisine katkı sunan Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez görülen “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi”ni aldı.

15 Aralık 2012 Cumartesi 10:07
ER-PALAN ‘ARİ’ BELGESİ ALDI

Cengiz DURULAR

Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi” sahibi oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘İşletmeden sofraya’ sağlıklı ve güvenilir ürün politikası çerçevesinde gıdaların izlenebilirliği ve güvenirliliğini oluşturmak için ülke genelinde yürüttüğü “Hastalıktan Ari” çalışmaları kapsamında Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, tüberküloz ve brusella hastalığıyla ilgili testten geçirildi. 3 ay süren araştırmalar sonucu kurum, “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi”ni almaya hak kazandı. Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, Er-Palan A.Ş’ye ilgili belge takdim edildi. Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Büçge, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çevrim, İşletme Danışmanı Doç. Dr. Bülent Polat, işadamı Salih Oğuz, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Cengiz Ceylan’ın katıldığı belge takdimi töreninde ilgili belgenin önemi anlatıldı. Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, “Erzurum ve ülke tarımı adına çalışmalarından dolayı Er-Palan Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum “ dedi. Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Büçge, söz konusu belgeyi almaktan son derece mutlu olduklarını bildirdi. Büçge, “Aşkale Kesik Köprü mevkisinde başlamış olduğumuz projenin en önemli aşamalarından biri olan tüm hastalıklardan arındırılmış Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vermiş olduğu ARİ belgesini almaya hak kazanmış bulunmaktayız. Bu belgenin önemi bilindiği üzere inek sütünden ve etinden insanlara bulaşan Brusella ve Tüberküloz gibi hastalıklardan arındırılmış olduğuna dair önemli bir belgedir. Amacımız bölgemizde kaliteli ve sağlıklı süt ve et ürünlerini halkımıza sunmaktır. Çiftliğimiz bin 500 dönüm arazi üzerini kurulmuş ve 350 sağmal inek, 200 besi danası, 150 buzağı olmak üzere toplam 700 hayvanımız bulunmaktadır. Bizlere bu unvanı layık gören tüm Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Er-Palan Organik Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne  “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi” verildi.

Editör

Son Güncelleme: 15.12.2012 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.