EKMEK ZAMMI GERİ GELDİ

Erzurum’da 12 Şubat 2014’te250 gram ekmeğe yaptıkları zammı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ‘Halk ekmek fabrikasını açarım’ resti karşılığında geri çeken Fırıncılar Odası, ekmeğin fiyatını 90 kuruşa çıkardı. Başkan Remzi Keteci, zammı, un, maya ve işçilik gibi giderlerin arttığı gerekçesiyle uyguladıklarını açıkladı.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 08:43
EKMEK ZAMMI GERİ GELDİ
Erzurum Fırıncılar Odası Başkanlığı, 250 gram ekmeğin fiyatını 75 kuruştan 90 kuruşa çıkardı. Şubat ayında yaptıkları zammı geri çektikten sonra ikinci kez zam kararı alan Fırıncılar Odası, 15 kuruşluk artışı girdi fiyatlarının artmasını gerekçe olarak gösterdi.
Fırıncılar Odası Başkanlığı, 12 Şubat 2014’de yaptığı açıklamayla 250 gram ekmeğin fiyatını 90 kuruşa çıkardı. Oda’nın zam kararı üzerine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ucuz ekmek için halk ekmek fabrikasını açacağını bildirdi. Küçükler’in açıklamasının ardından oda zam kararından vazgeçerek ekmeğin yeniden 75 kuruştan satılacağını bildirdi.
İkinci kez zam geldi
Şubat ayında yaşanan zam karmaşasının ardından dün sabah saatlerinde ekmek almak için fırınlara giden vatandaşlar gelen zam haberiyle şaşırdı. Fırıncılar Odası, 250 gram ekmeğin fiyatını 90 kuruş olarak açıkladı. Yaklaşık 3 ay sonra gelen zamla ilgili açıklamada bulunan Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, ekmeğe girdilerin aşırı yükseldiği için zam yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Ekmek yapımında kullanılan ham maddelere gelen zamdan dolayı ekmek fiyatlarını artırdıklarını belirten Keteci, “2 ay önce ekmeğe zam yaptık fakat geri çekmiştik ve şimdi uygulamaya geçirdik. Çünkü una, mayaya, işçiye yapılan zamlar arttı, girdiler çoğaldı bizde bunu ekmeğe yansıttık. Halk da eminim bu durumu olumlu karşılar. Çünkü bütün çevre illerin genellinde ekmek 1 TL bizimki 90 kuruş. Onlar 2 ay önce yaptılar zammı biz ise daha yeni uyguluyoruz. Ayrıca bu zammı biz fırıncılar odası olarak yapmıyoruz. Girdileri ayarlayıp Esnaf ve Sanatkârlar Odasına veriyoruz. Orası da incelemelerini yapıp bu zamların gelip gelmediğini araştırıyor ve uygunluk durumuna göre zam veriyor. Demek ki uygunmuş ki bu zam onaylanmış” dedi.
Başkan Sekmen’in tavrı ne olacak
Fırıncıların 2 ay önce ekmeğin fiyatını 90 kuruşa çıkarmaları üzerine Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, halka ucuz ekmek vermek için fabrika açmayı planlamıştı. Yapılan zamma karşılık olarak tepkilerini bu şekilde ifade etmişlerdi. Yönetimin değişmesi üzerine akıllara ilk gelen sorulardan biri ‘Yeni yönetim ne yapacak?’, ‘Acaba bu duruma tepki gösterecek mi?’ oldu.
En pahalı ekmek Bayburt’ta
Ekmeğe gelen zam bölgedeki fiyatları gündeme getirdi. Yaptığımız araştırmaya göre bölgede en pahalı ekmeği Bayburt yiyor. Bayburt’ta ekmek 1 TL’den satılırken, Erzincan’da 90 kuruştan veriliyor. Bölgedeki bazı illerde ekmeğin fiyatı ise şöyle: Kars 75 kuruş, Van 75 kuruş, Iğdır 60 kuruş. Mihriban Yeşim KÖSEOĞLU 

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2014 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.