DAP PROJE AVINDA

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması noktasında her türlü proje tekliflerini toplayacağız” dedi.

14 Eylül 2012 Cuma 09:16
DAP PROJE AVINDA

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğu’nun ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması noktasında her türlü proje tekliflerini toplayacaklarını söyledi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir, Doğu’nun 14 vilayetinin kalkınmasını esas alan DAP ile ilgili son gelişmeleri Pusula’ya değerlendirdi. Demir, bölgesel kalkınma için oluşturulan projeleri bütün ayrıntılarıyla incelediklerini ifade ederek, “Bölge Kalkınma İdaresi, 14 ildeki kamu yatırımlarının plan, programlama ve kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlama gibi de bir amacı var. Bölgedeki ekonomik potansiyeli harekete geçirme noktasında Doğu’daki bütün kamu kurum ve kuruluşlarla yerel yönetim ve STK’larla yapacağımız birebir toplantılar sonunda ilgili hedef kitleden bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması noktasında her türlü proje tekliflerini toplayacağız. Proje tekliflerini topladıktan sonra bir format ve takvim dahilinde bütün teklifleri değerlendireceğiz” dedi.

 

Eylem Planı bölgemizi kalkındıracak

Başkan Demir, DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından hazırlanacak olan beş yıllık Eylem Planı’nın Doğu’yu kalkındıracağını kaydetti.

Demir, şöyle devam etti:

“Biz yaptığımız çalışmalarda DAP idaresinin bölgedeki hedef kitleden beklentileri nedir, bunu da araştıracağız. DAP Eylem Planı’na girdi sağlayacak bu hedef kitlenin bize ne tür girdiler sağlaması ve hangi formatta proje sunacakları konusunda bazı araştırmalarımız olacak. Bu aşamanın ardından bütün paydaşlarımızla yatırım teklifleri proje bazında alınacak. Proje teklifleri alınırken proje ismi, ilgili kuruluş, tahmini proje maliyeti, uygulama süresi ve uygulama aşamasında işbirliği yapacak kurumlar belirlenecek. 14 ilden ilgili paydaşlarla toplandıktan sonra bölgesel düzeyde taslak niteliğinde bir Eylem Planı hazırlanacak. Hazırlayacağımız bu eylem planı bağlı bulunduğumuz Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlık düzeyinde gerekli görüşme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra her ili ilgilendiren yatırım teklifleri milletvekilleriyle de paylaşılıp onların katkıları alınacak. Sonra da bu yatırımcı kuruluş durumunda olan merkezi kuruluşlarla görüşülecek bu yatırım teklifleri... Yapılan görüşme sonucunda Hükümetimizin belirleyeceği finansman bütçesi dahilinde gerekli yatırımlar yapılacak. Örneğin 20 kattrilyonluk bir yatırım öngörülüyorsa bu maliyetin hangi kaynaklardan tedarik edileceğine dair finansman tablosu da Eylem Planı dahilinde şekillendirilecek. Eylem Planı dahilinde oluşturulan projeler Bölgesel Gelişim Yüksek Kurulu’nun onayıyla ilan edilecek.”

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir,  Eylem Planı’nın beş yıl süreceğini anımsatarak, “DAP Eylem Planı ilk etapta beş yıllık olarak hazırlanacak. Muhtemelen 2013-2018 yıllarını kapsayacak” şeklinde konuştu. Demir ayrıca, idari bina konusunda yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “İdari binanın oluşturulması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu konu muhtemelen belki de yeni bir inşaat şeklinde tezahür edecek. İlerleyen günlerde bu konu netleşecek” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.09.2012 10:10
Anahtar Kelimeler:
DAP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.