DAP BÖLGE İDARESİ BAŞKANLIĞI ETKİN BİR KURUMDUR

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Doğu Anadolu Projesi Bölge İdaresi Başkanlığı’nın bölgesel kalkınmada etkin bir kurum olduğunu söyledi.

12 Eylül 2012 Çarşamba 17:21
DAP BÖLGE İDARESİ BAŞKANLIĞI ETKİN BİR KURUMDUR

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge İdaresi Başkanlığı’nın bölgesel kalkınmada etkin bir kurum olduğunu, DAP’ın uygulanmasında önemli bir fonksiyonunun bulunduğunu bildirdi. Erzurum’da yürütülen Cazibe Merkezi Projesi’ndeki gelişmeleri yerinde görmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman ile birlikte kente gelen Bakan Yardımcısı Ceylan, ilk olarak Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti. Ceylan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı heyeti olarak Erzurum’da bir dizi gezi ve incelemede bulunacaklarını ifade etti. Erzurum’un milli mücadele döneminde Anadolu’nun önemli vilayetlerinden biri olduğunu vurgulayan Ceylan, “Erzurum, Doğu Anadolu’nun önemli bir kentidir. Kurtuluş Savaşı’nın başlatıldığı illerden biridir. Hepimiz için önem arz eden kentlerden biridir, bu özellik Bakanlığımız için de geçerlidir. Kalkınma Bakanlığı’mıza bağlı olarak burada DAP Bölge İdaresi Başkanlığı kuruldu. Yeni bir kurum. Bölge illerinin gelişmesi ve kalkınması konusunda, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi’nin uygulanmasında etkin olan bir kurumumuzdur. Erzurum ziyaretinde kurumun işleyişiyle ilgili yetkililerden bilgiler alacağız. Aşılması ve yapılması gerekenlerle ilgili de fikir alışverişinde bulunacağız” dedi. Bakan Yardımcısı Ceylan daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Cazibe Merkezi Projesi hakkında Başkan Ahmet Küçükler’den bilgiler aldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret sonrası Küçükler, Ceylan ve beraberindekilere Oltu taşı ürünlerinden oluşan tespih ve kravat iğnesi takdim etti.

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2012 13:03
Anahtar Kelimeler:
DAP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.