5 KATLI BİNALAR TEK DARBEDE YIKILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm projesini başlattığı 35 ilden biri olan Erzurum'da, imar iskan bloklarının yıkımı gerçekleştirildi. Karadayı Group tarafından yıkılan binalar,iş makinesinin tek darbesi ile yerle bir oldu.

10 Ekim 2012 Çarşamba 17:21
5 KATLI BİNALAR TEK DARBEDE YIKILDI

Türkiye'nin önemli inşaat firmalarından biri olan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Erzurum'da tabuta dönen Merkez Palandöken ilçesindeki eski İmar İskan Evlerini yıkarak binlerce insanın ölümden kurtarıldığını söyledi. Yıkılan evlerin yerine içerisinde cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri  ve AVM'lerin bulunacağı 13 katlı modern binalar yapacaklarını vurgulayan Karadayı, "Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ihale ile alınan 5 katlı İmar İskan Evleri'ni iş makinesinin tek darbesi ile yıktık. Erzurum'da bu gibi binalar hemen her semtte var. Bunlar orta şiddetli bir depremde halkımıza mezar olmadan biran evvel yıkılmalı" dedi. Erzurum'da uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında 2011 yılından itibaren yıkımı devam eden merkez Palandöken ilçesinde 75 dönüm arsa ihale yolu satışa çıkarıldı. Büyükşehir Belediye encümen salonunda yapılan ihaleyi, 31 milyon 539 bin 323 lira ile Karadayı Group kazandı. Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi. Bölgede kalan binaların yıkım işlerinin tamamlanmasının ardından temel kazılarına başlanacağını anlatan Karadayı, "Bölgede 2000 konutluk modern bir site kurmak için çalışmalar hemen başlayacak. Buradaki 35 blok binayı yıktık. Proje 4 yıl içinde bitecek ve sosyal donatıları, konutlarıyla Erzurum 2 bin konutluk güzel bir yaşam alanına kavuşacak" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binaların ne denli çürük olduğu ise yıkım esnasında gözler önüne serildi. İş makinesinin tek tıklaması ile yerle bir olan beş katlı binalar, kentsel dönüşümüm ne denli gerekli olduğunu da kanıtlamış oldu.

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2012 17:28
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Metin Karadayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.