1.5 SAATLİK MAÇ ERZURUM EKONOMİSİNİ KATLADI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Süper Kupa Finali sebebiyle Erzurum’da yaşanan hareketliliğin, yılboyu devam etmesi için bu tür organizasyonların sürekli olarak yapılması gerektiğini hatırlatarak, Erzurum’un Süper Lig’de bir takımının bulunmasının bunu kendiliğinden getireceğini ifade ettiler.

14 Ağustos 2012 Salı 12:35
1.5 SAATLİK MAÇ ERZURUM EKONOMİSİNİ KATLADI
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa final karşılaşması önce ve sonrasında şehirde yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, ilde süper lig takımı olmaması ise üzüntüyle karşılandı.
Pazar günü oynanan Süper Kupa maçı öncesi ve sonrasında şehir merkezinde ve palandöken kayak merkezindeki otellerde yaşanan hareketlilik esnafı sevindirdiği kadar, temsilcilerini de yeni arayışlara yöneltti. Maçın oynanacağı günü akşamı Palandöken’de Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticilerin iftar yemeği veren Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, özellikle Erzurum’un dünyaca ünlü Oltu taşından yapılan tespih ve süs eşyalarının iki büyük kulübün mağazalarında satılması için talepte bulundu. Kulüp yöneticilerinin sıcak baktığı teklifi diğer büyük kulüp yöneticilerine de ileteceğini söyleyen Hınıslıoğlu, 1.5 saatlik bir maçın Erzurum ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladığını ifade etti.

ERZURUM SÜPER LİGDE TEMSİL EDİLMELİ
Hınıslıoğlu, “Bugün sadece büyük takımların milyonlarca taraftarları var. Bunlara sarı kırmızılı işlemeli Oltu taşı tespihi ya da vitrin duvar süslerinden panolarından satılsa Erzurum ekonomisi sadece bu Oltu taşı ile de kendi ayakları üzerinde durur. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor bunların kendi mamullerinin satıldığı mağazalarda Oltu taşını konusunda ilk etapta GS ve FB’li yöneticilerle konuştuk, onlarda talebimize sıcak baktılar. Neden olmasın? Ayrıca Federasyon yetkililerimizden Erzurum’da Milli maçlarında oynanmasını istedik. Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören, stadun UEFA standartlarına uygun gelmesi halinde bir milli maç oynatabileceklerini söyledi. Bunlar hep Erzurum’a ekonomik anlamda bir hareketlilik bir canlılık kazandırıyor. Düşünün birde Erzurum’un süper ligde bir takımı olsaydı. O zaman bu yaşanan hareketlilik ekonomi canlılığı 15 günde bir yaşanacaktı. Böyle yılda ya da 3-5 yılda bir değil, her 15 günde bir o canlılığı yaşayacaktık. İnşallah en kısa sürede Erzurum’unda süper ligde bir temsilcisi olur” diye konuştu

2011 UNİVERSİADE REFERANS OLDU
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik’de haftasonu yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek, Erzurum Hakimiyet’e şu açıklamayı yaptı:
“Süper kupa finalinin şehrimizde oynanması bizi çok mutlu etti. Ayrıca bu büyük organizasyonun ciddi bir sıkıntı yaşanmadan sona ermesi de ayrıca bütün Erzurum halkını memnun etti. Şehirlerin tanıtımında yazılı ve görsel medyanın etkisi ve gücünü göz önüne aldığımızda; Erzurum’un Süper Kupa finali sürecinde bu anlamda karlı çıktığını söyleyebiliriz. Ekonomik anlamdaki kazancı konusunda ise bir iki günlük canlılığın şehrimizin ticari hayatında bir hareketliliğin yaşanmasına neden olduğunu söyleyebiliriz. Asıl olan bu tür önemli organizasyonların daha sıklıkla yapılabilmesini ve sürdürülebilirliğini temin etmektir. 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış oyunları için yapılan yatırımlar ve organizasyonun da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesiyle artık Erzurum bu tür spor organizasyonlarının rahatlıkla üstesinden geleceğini ispatladı. Yani 2011’de yapılan organizasyon şehrimiz için iyi bir referans oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nu da bu referansımızı dikkate alıp Süper Kupa finalini Erzurum’da gerçekleştirdi. Karşılaşma için binlerce kişi yurdun çeşitli yerlerinden buraya geldi. Şehrimizin havasını teneffüs edip, doğasını ve kültürünü tanıma fırsatı buldu. Bunlar bizim için önemli kazanımlar.
Kısacası, Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları ve Süper Kupa finali şehrimizin tanıtımı için iyi bir fırsat oldu ve bundan sonra her branşta yapılacak yeni sportif organizasyonların önünü açtı. Umut ediyoruz ki gelecekte daha kapsamlı ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yaparız.”

TAKSİCİSİ DE 5 YILDIZLI OTELİ DE KAZANDI
Bu arada karşılaşmanın Pazar günü oynanmasına rağmen birçok esnaf işyerini açarak hem dışarıdan gelen insanlara hizmet etti hem de kendilerine üç beş liralıkta olsa bir iş yapmanın keyfini yaşadılar.
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’ta böyle bir organizasyonun Erzurum’a verilmesinde emeği geçenlere katkıda bulunanlara teşekkür etti. Fırat, bu tür organizasyonların daha çok yapılması gerektiğinin altını çizerken, Erzurum’dan da bir takımın Süper Ligde olması için şehrin bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi. 
Fırat, “Erzurum’un Süper Ligde bir takımı olmuş olsaydı bugün yaşadığımız hareketliliği her 15 günde bir yaşamış olacağız. Taksici esnafından lokantacısına, gazete satan büfelerden dağdaki 5 yıldızlı otellere kadar hepsi kazanacak. Bugün Palandöken’de bulunan Dedeman Otel kış turizmi için hizmet ettiğinden yazın kapalı tutuluyor. Ama bu maç nedeniyle otel açıldı. Hem kendi iş yaptı hem de birkaç kişi çalıştı ekmek yedi. İşte Erzurum Süper Ligde bir takımı olsaydı bu otelde kapanmayacağı gibi yenileri açılacaktır. Onun için Erzurum’un en kısa sürede Süper Ligde bir temsilcisi olmalı. Bu Erzurum ekonomisine katkı için önemli bir etken olacaktır.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2012 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.