ERZURUM’A İKİ EĞİTİM KOMPLEKSİ KURULUYOR

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Çat yolu üzerinde 135, fuar alanına yakın bir bölgede ise 145 dönüm arazi üzerine kurulacak iki ayrı eğitim kompleksine liselerin taşınacağını, kent merkezinde boşalan binaların ise ilk ve orta öğretime tahsis edileceğini belirtti. Bakanlığa sundukları projenin gerçekleşmesi halinde Erzurum’un 50 yıllık eğitim probleminin çözüme kavuşacağını bildirdi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 09:35
ERZURUM’A İKİ EĞİTİM KOMPLEKSİ KURULUYOR

Muhiddin YAZICIOĞLU - Mehmet Ali YILMAZ

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, eğitimin 50 yıllık sorununu çözecek bir proje hazırladıklarını bildirdi. 135 ve 145 dönüm araziler üzerine iki ayrı kampus kurulmasını sağlayacak projenin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e rapor olarak verildiğini söyledi. Erzurum İl Genel Meclisi 2013 yılı bütçe görüşmelerinde eğitim hizmetlerini masaya yatırdı. Meclis başkanı Bület Taşkesnligil başkalığında toplanan İl Genel Meclisi, eğitim yatırımları için 14 milyon 500 bin lira ödenek ayrılmasını görüştü. Toplantıda daha sonra Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, eğitim sektörüyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, mecliste eğitimin 50 yıllık sorununu çözecek projeyi anlattı. Erzurum ve ilçelerindeki okul binalarının tek tek araştırıldığını vurgulayan Bilge, “Köydeki okullardan tutun ilçedeki mesleki eğitim kurumlarına, hatta yurtlara kadar bütün binaları tek tek hesap ettik. 850 ilkokul, 303 ortaokul, 101 orta öğretim kurumu bulunan Erzurum’da 9 bin 230 okul öncesi, 67 bin ilkokul,  63 bin ortaokul ve 36 bin orta öğretim öğrencimiz var. Toplam 176 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilimizde derslik hesaplarını da yaptırdık. Bütün planlamamızı 30 derslik ortalamasını ve teknik sistemi hesaplayarak proje oluşturduk. Köy ilkokullarımızı, ilçe merkezlerdeki orta öğretim kurumlarını ve ortaokulda okuyan öğrencilerin tamamını lisede okuyacağını varsayarak,  ilçe merkezlerindeki ilkokulların ve ortaokulların ihtiyaçlarını ve 4 ilçemizdeki yatılı bölge okullarını projeye aldık. Ayrıca il merkezindeki ikili eğitimin tekli eğitime geçmesi için de iki tane kampus çalışması yaptık. İki kampusun biri Çat Yolu üzerinde hastanenin biraz daha ilerisinde 135 dönümlük arazi üzerine 10 tane en az 24 derslik okul komplesi yapılması, ikinci kompleks ise şu anki otogarın ilerisinde 145 dönümlük bir arazı üzerinde de Yakutiye’ye ait bir okul kurulması planlanıyor. Bu kampusler yapıldıktan sonra merkezdeki orta eğitim kurumlarını da buraya taşınmasını sağlayacağız. Merkezde kalan okulları da ilk ve ortaokul olarak kullanacağız. Bu proje gerçekleştiğinde Erzurum eğitimde alt yapıyı sağlamış olacak” diye konuştu.

Mecliste Erzurum’da Fatih Projesi hakkında da bilgi veren Bilge, şunları anlattı:

“Geçtiğimiz yıl Türkiye’de Fatih projesi 52 okulda uygulandı. Bu okulların 2 tanesi Erzurum’daydı ve 252 tablet dağıtıldı aynı zamanda akıllı tahtaların alt yapısı kuruldu. Bu yıl içerisinde bakanlığımızın devamı olarak öncelikle orta öğretim kurumlarımızın tamamında akıllı tahtaya geçilmiş oldu. Okullar kendi imkanlarıyla internetlerini sağladı. Ama bakanlığımız internet kısmının da ihalesini yaptı. Bu da okullarda bölüm bölüm uygulamaya geçiriliyor. İlimizde kurulan akıllı tahta sayısı bin 46”

 

 

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2012 09:37
Anahtar Kelimeler:
Abdullah Bilge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.