4. YAZ OKULUNA 6 ÜLKEDEN 23 ÖĞRENCİ KATILDI

Atatürk Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen kış okuluna 6 ülkeden 23 öğrenci katıldı.

23 Mart 2013 Cumartesi 15:31
4. YAZ OKULUNA 6 ÜLKEDEN 23 ÖĞRENCİ KATILDI
Rektörlük Dış İlişkiler Ofisi ve Dilmer tarafından ortaklaşa organize edilen hem dil öğrenme hem de kültür paylaşımı teması etrafında gerçekleştirilen kursa, Almanya, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kosova’dan öğrenciler katıldı.

Kültür Merkezinde yapılan sertifika töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sebahattin Tüzemen, öğrencilere Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Tüzemen, "Gelen her öğrenciye Atatürk Üniversitesini, Erzurum’u ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyor ve onları ülkelerine birer elçi olarak gönderiyoruz." diye konuştu.

Dilmer Müdürü Doç.Dr. Osman Mert ise, "Dil bir kültürdür, doğal ortamda öğrenilir, öğrenilen dilin kültürüyle ne kadar temas içinde olunursa o kadar başarılı olunur" dedi.

3 hafta boyunca pratik Türkçe kursuna katılan öğrenciler düzenlenen şehir içi ve şehir dışı gezilere katıldılar.Program içerisinde Uluslararası gün etkinliğine yer verildi ve bu etkinlikte öğrenciler ülkelerini tanıtan Türkçe sunumlar yaptılar.

Program sonunda başarılı öğrencilere sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Dilmer Müdürü Doç. Dr. Osman Mert ve Dış İlişkiler Ofisi adına Kış Okulu koordinatörü Rıdvan Gül verdi.

Editör

Son Güncelleme: 23.03.2013 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.