Durkaya Ören ile Gürkan Öztürk örneği
 
ATATÜRK Üniversitesinde ki 'Sıtkı Alp günü' törenlerinin son bölümünde 69 profesöre Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak cübbe giydirdi.
Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk'e sıra gelince sahneye Prof. Dr. Durkaya Ören davet edildi.
Genel Cerrahi Anabilim Dalı emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Durkaya Ören, aynı bilim dalında profesörlüğe yükselen Prof. Dr. Gürkan Öztürk'ün cübbesini aldı ve tutarak giymesini sağladı.
Karaciğer nakli konusunda Türkiye'nin sayılı cerrahları arasında gösterilen Prof. Dr. Gürkan Öztürk, kariyerinin her aşamasında emeği ve katkısı bulunan Dr. Ören'in saygı ile elini öptü.
Daha sonra Prof. Dr. Ören ile Prof. Dr. Öztürk, iki yakın arkadaş, meslektaş olarak birbirlerine dostça sarıldılar.
Ardından Prof. Dr. Ören ile Rektör Prof. Dr. Koçak, ortaya Prof. Dr. Gürkan Öztürk'ü alarak bu anı ölümsüzleştirdiler.
Kavganın, şiddetin, saygısızlığın giderek arttığı günümüzde işte bu güzel ve örnek tablo gözleri yaşarttı.
Uzun yıllar Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı, 1994'de Tıp Fakültesi Dekanlığını yapan Prof. Dr. Durkaya Ören, Prof. Dr. Gürkan Öztürk'ü şöyle anlattı:
- Tıp Fakültesinden itibaren öğrencim. İhtisası yanımda yaptı, kariyerinin her aşamasında vardım. Çok uzun yıllara dayanan bir öğrencilik, meslektaşlık süreci. Öğrencimi profesör olarak görmek ise beni çok mutlu etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.