Türkiye’de futboldan sonra en popüler branşların güreş, boks, karate, basketbol ve voleybol olduğu bir gerçek.. Gerçi kış turizminin merkezi olan Erzurum’da bile futbol seyircisinin daha çok fazla olması biraz anormal görünüyor ama çok da yadırganacak bir durum değil bu aslında. Futbolun popüleritesi yüksek sebebini sadece gazete tirajlarından farketmek mümkün. Her ne kadar kayak, curling, buz hokeyi ve sürat pateni son yıllarda gelişme katetmiş olsa dahi bu şehirde futboldan sonra basketbol, güreş, karate, boks ve voleybolun da bayağı hatırı sayılır bir izleyici potansiyeline sahip olduğu da gün gibi aşikar. Güreşte 1.ligde takımımız mevcut. Futbolda en üst düzeyde Erzurum’u temsil eden BB Büyükşehir Belediyesi futbol takımı var. Halen Spor Toto 1.ligde mücadele ediyor ve asıl hedefi süper lig. Bu sezon için üst sıralardaki takımlar arasındaki puan farkı ile makas açılmış görünse bile play-off’a yükselmesi olası veya en azından ligde kalması bile büyük başarı. Erzurum için BB Erzurumspor da bir kazançtır, güreş takımının olması da. Aynı durumda, bazılarımıza çok da ‘tın’ bir branş da var 1.ligde olan. Erzurum’un adını profesyonel ligde duyuran. Erzurum’un adını TRT haber bültenlerine sokan, sporseverlerin dikkatini çeken. Bünyesinde hatta yabancı bir sporcu da barındıran bir branş ve öz be öz Erzurum kulübü: Palandöken Belediyesi Voleybol takımı!

***

Geçen sezon süper ligde mücadele ediyordu ve şanssızlık eseri 1.lige düşmüştü. Belediye yönetimi bu sezon alt yapıya ağırlık verince ve de biraz üzerindeki mali yükü azaltmak isteyince bir anda takım küme düşme sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. Şükür ki korkulan olmadı ve Pazar itibariyle Erkekler Türkiye Voleybol 1.ligde son maçlar oynandı, Palandöken Belediyesi’nin 1.ligdeki temsilcisi ligde kalmayı başardı. Son maçta evinde Ordu’nun Akkuş takımını konuk eden Palandöken kartalları, maçı 3-1 kazanarak derin bir nefes aldı ve yeniden 1.ligde oynamayı garantiledi. Belki Palandöken takımı süper lige çıkmadı ama mevcut kadrosuna çoğunluğu da Erzurumlu olan en az 10 oyuncuyu kazandı. Eylül ayında başlayacak olan yeni sezonda Palandöken alt yapıdan yetişen ve artık tecrübe de kazanan yeni sporcuları ile maçlara çıkacak. Bence doğru bir planlama oldu. Süper lig mevcut şartlarda çok lükstü. Belki de henüz çok erkendi. Vites küçültmesi doğruydu! 1.ligin değerinin bilinmesi on numara iş oldu ve başta Belediye Başkanı Orhan Bulutlar olmak üzere Kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin’e ve yönetimine Erzurum olarak bir teşekkür borcumuz var. Kendi adıma ben o teşekkürü bu vesile ile gönderiyor, alt yapıdan yetişenlerin ağırlıkta olacağı takım oyuncularına şimdiden yeni sezonda başarılar diliyorum.

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Ben bilmediğimi bildiğim için, öteki insanlardan akıllıyım! (Sokrates)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.