Şaşırmıştım gerçekten. Ümraniye mağlubiyetinden sonra BB Erzurumspor’a küme düşmüş muamelesi yapılıyor, çoğu kişi takıma bir yerlerden vuruyordu. Bildiğin Manisa muamelesiydi yapılan! Hele en az 3 yıllığına anlaşma yapılması gerektiğine inandığım teknik direktör Mehmet Altıparmak topun ağzındaydı. Adamın gündüzü gece olmuş, huzursuzluktan uyuyamaz durumdaydı. Kuşkusuz o gün takım üzerinde kızılca kıyamet koparanların çoğu maksatlı değildi. Fanatik taraftarlık duygusu ile hareket ediyor, takımlarının play-off umudunu kaybettiklerini söylüyor, doğal olarak gelinen noktada kızıyor, sinirlerini hocadan ve futbolculardan, hatta yönetimden çıkarıyorlardı. Doğrusunu isterseniz o gün izlediğim idmandan sonra bir yazı yazdım ve ‘Oyuncular bitti demeden siz bitti sanmayın’ demiştim, bana da ne hakaretler yapıldı, bunu sadece ben değil çoğu da bilir!

***

Ama.. Futbolun güzelliği de bu olsa gerek. O bitti diye sanılan Erzurum yeni başladı ve kritik Gazişehir maçıyla çıkışa geçti, kolay gibi görünse de iki zorlu deplasmandan 6 puan çıkardı, potaya girdi. Şimdi görüyoruz işte, iki maçı olan Erzurum’un bu karşılamaları galip bitirmesi halinde o play-off rüyası gerçekleşmiş olacak. Sonrasında süper lig olursa da dünya tarihinde bir ilk olacak! Demek ki neymiş, sabırlı ve de soğukkanlı olmak lazımmış. Açıkçası rakiplerinin aldığı sonuçlar da Erzurum’un ekmeğine yağ sürmüştür ama bir gerçek var ki mavi-beyazlılar da buraya hakederek gelmiştir. Haa, bu saat bu dakika itibariyle şunu da söylüyorum. Bu takıma herşeyden önce bir teşekkür borcumuz var, bu heyecanı son ana kadar bize yaşattıkları için. Bu takım play-off’a çıkamayabilir de. Futbolun gerçeklerinden hareket edecek olursa bu ihtimal de olası ve ben şahsen buna da hazırım. Haa, yine hemen kızmayın! Bu takım play-off’a çıkarsa süper lige yükselme ihtimalinin fazla olduğunu da söyleyen de benim ama!

TUTTUĞUM BABA LAFLAR: Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur! (Erasmus)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.