Son şampiyon Narman’ın perileri, buzda içimimizi ısıtmaya devam ediyor. 2011 spor tesislerinin cıvıl cıvıl görünmesine katkıda bulunmak için Narmanspor buz sporlarına ağırlık verdi. Buz hokeyi, curling ve short track ile patende boy gösteriyor, Erzurum’un şirin ilçesi Narman…
Tabi atletizm ve diğer sporlarda da başarılı oldu Narmanspor… Ancak curling ve buz hokeyi ilçenin tutkusu oldu. Tabi Narman’da buz salonu yok, Erzurum kulübün merkezi oldu, ama Narmanlılar Türkiye’nin her hangi köşesinde, bucağında olursa olsun kulübüne yürekten bağlanmış…
Özellikle Narmanspor Bayan Buz Hokeyi takımı hangi buz salonunda maç yaparsa yapsın, o tesisin tribünlerini mutlaka Narmanlılar, dolayısı ile de Dadaşlar doldurmuştur. Türkiye’de daha şunun şurasında 10-15 senelik bir mazisi olan ve Erzurum’da da 2011 UNIVERSIADE ile birlikte yüz yüze tanıştığımız buz hokeyinde Narmanspor’un kazandığı ivme ve elde ettiği başarılar takdire şayan…
Başta Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser ile Buz Hokeyi Federasyon Başkan Yardımcısı Semra Eser’in büyük gayretleri ile Narmanspor Bayan Buz  Hokeyi takımı buzla tanıştı. Yeşil-beyazlılar  ikinci ve üçüncülük derecelerinin ardından geçen sezon Türkiye’nin Bayanlar Buz Hokeyi Ligi’nde ‘1 numara’ oldu. Yani şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.
Bu büyük başarı Kırmızı Periler Diyarı’nın  perilerini daha da ateşleyip kamçıladı. Kaymakam Murat Eren, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Kulüp Başkanı Hüseyin Yavuz, Buz Hokeyi Sorumlusu Cengiz Ceylan, Curling Sorumlusu Erdal Karahan ve ismini sayamadığımız daha nice Narmanlı gizli kahraman buzun perilerini uçurmaya çalışıyor.
Son şampiyon Narman belli ki, tek şampiyonlukla yetinmeyecek, duble peşinde… Ve, önüne gelen rakibe gol yağdırıyor.  İstanbul Pars’a 24 gol atan buzun perileri, ODTÜ galibiyeti ile  Play-Off biletini kaptı. Şimdi hedef artık daha yakın, kızlar havaya girmeden Play-Off’u da geçip, ikinci şampiyonluğunu kazanacak İnşallah…  Yani duble peşinde Narman’ın perileri, haydi hayırlısı görelim sizi kızlar.
Ne diyelim bu periler bir harika dostum, izlemeye devam…
****
Evet!... Narman’ın perileri ile sevindiğimiz bir hafta sonunda,  BB Erzurumspor’un mağlubiyeti ile üzüldük. Spor Toto 3. Lig’de 2. Devre bu hafta sonu start aldı. Dadaşların temsilcisi BB Erzurumspor, galibiyet umudu ile Minareli Çavuş Stadı’nın tribünlerini dolduran gurbetteki Erzurumlulara kötü bir sürpriz yaparak, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Yeşil Bursalı Salih Ayaz, attığı golle takımını zafere taşıdı. Minareli Çavuş Tribünleri’ni dolduran Erzurumlular ve galibiyet bekleyen biz Dadaşlar buz kestik. Uludağ’ın  Ayaz’ı bizi çarptı. Daha ilk haftadan bize yine Eyvahhh! dedirtti. 
Evet!... Yeni teknik adam Ahmet Yıldırım, daha ilk maçında kötü bir sürprizle karşılaştı. Tabi ki, bu mağlubiyet dünyanın sonu değil, ama başta lider Tirespor 1922 Spor  ve diğer rakiplerimizin kazandığı haftada bizim açımızdan çok büyük bir kayıp olduğu da bir gerçek…  Artık Ahmet Hoca ve talebelerinin işi daha da zorlaştı, çünkü puan farkı 7’ye çıktı. Üstelik de ikinci sıradaki yerimizi bile kaybettik.
Evet!.. Lider Tire 1922 Spor’un  golcüsü Mert Hakan Yandaş attığı iki golle uçurdu. Sezon başından beri büyük bir hayranlıkla takip ediyorum 21 yaşındaki yıldızı gıpta ile izliyorum. Sosyal medyadan arkadaşım olan yıldız futbolcunun söylemlerinde ve eylemlerinde hep futbol var. Bir futbol sever olarak bu çocuğun başarısı ile gurur duyuyorum. İnşallah Türkiye  yeni bir yıldız kazanıyor. Aynen Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu’nun futbol piyasasına sunduğu bugünlerin moda ismi Muhammet Beşir gibi…
Tabi ki,  bir Erzurumlu olarak kendi takımımın başarısını ve şampiyonluğunu yürekten arzuluyorum, ama ülke olarak da Mert Hakan Yandaş gibi bir yıldızı kazanmaktan da gurur duyarım.
Nasıl ki, Selçuk İnan’ın, Burak Yılmaz’ın, Caner Erkin’in ya da Gökhan Töre’nin golleriyle zaferlere ulaşıyoruz, bir gün de Mert Hakan Yandaş’ın golleriyle zaferlere ulaşabiliriz.
Allah tüm yetenekli genç Türk futbolcularının başarını artırsın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.