Takvimlerin son yaprağının koparılmasıyla bir yıl daha geride kaldı. Doğunun Paris’i Erzurum, geride kalan yıl içerisinde gelişim, değişim açısından hareketlenmedi ama ümitlendi.  Önceki yıllarda temelleri atılan ve bittiğinde şehri orta doğunun en büyük sağlık kenti haline getirecek Erzurum’un vizyon projelerinden olan Sağlık Kampüsü inşaatında geride kalan yıl içerisinde hareketlenme sağlanamadı.  Yine şehri sanayi ve üretim merkezi haline getireceği söylenen 2. Organize Sanayi Bölgesi de yıl içerisinde yatırımcıların hizmetine sunulamadı. Erzurum’dan insanların göç etmesini önleyecek gelişmeleri ne yazık ki, eski yılda göremedik. Önceki yıl içerisinde en çok heyecanlandıran projelerden birisi Suudi işadamı tarafından Erzurum’a dev boyutlu bir hayvancılık yatırımı yapılacağıydı. Ama yatırım sözde kaldı, neticeye ulaşamadı.
2015 yılının en iyi gelişmesi önceki yıllarda Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin de dahil olduğu Dadaşkent yolu üzerinde temelleri açılan Bilim, Doğa ve Eğitim Park projesi oldu. 18 aylık bir süre içerisinde tamamlanması öngörülen projeyle, Erzurum dünyada görülmesi gereken yerler arasında yer alacak. Yine önceki dönemde planlanan ve 2015 yılı içerisinde temelleri atılan orta doğunun en büyük fuar ve kongre merkezi inşaatı da Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı yolu üzerinde başlatıldı. Şehre yeni bir değer katan ve önceki başkan Ahmet Küçükler döneminde yapılan Yüksek İrtifa Kamp merkezi 2015 yılında futbol takımlarının kamp için Erzurum’u tercih etmelerine neden oldu. 
Yakutiye Belediyesi tarafından yıllardır devam eden üç kümbetler cazibe merkezi projesi kapsamında ilk etap önceki yıl içerisinde tamamlandı ve yapım için bahar ayları beklenmeye başlandı. Kalkınma Bakanlığı ile büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen kültür yolu projesi için de geri sayım başladı. 2016 yazında Erzurum kalesinin bulunduğu ada, proje kapsamında tarihi bir meydan haline gelmiş olacak. Şehrin en güzel manzarasına sahip olan Şehitler mahallesi de kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamen boşaltıldı. Harabe bir kenti andıran mahalle de lüks konutların yükselmesi için artık baharın gelmesi bekleniyor.  2015 yılının en görkemli ve devasa yapıları da özel sektör tarafından Recep Akdağ Caddesi üzerinde yükselmeye başladı.
2015 yılının en önemli gelişmelerinden birisi de EYOFW 2017 oldu.  Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOFW)  Erzurum’da yapılacak. Şehir, 2011 yılındaki gibi yine 2017 yılında da dünyayı ağırlayacak.  Yılın en neşeli günleri ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Winterfest etkinlikleriyle sağlandı. İstanbul, Bursa ve Ankara gibi önemli illerde yapılan sokak tanıtımlarından sonra Havuzbaşı kent meydanı ve Palandöken kayak merkezinde festival coşkusu yaşandı. Gazete ve televizyonlarda önemli ölçüde yer alan festival, Erzurum tanıtımında olumlu not aldı.
Bulunduğu coğrafyada  yaşananlara bakınca Erzurum’un ayağa kaldırılma zamanı geldi de geçiyor. Çünkü, dadaşlar diyarı, ‘RÜYA ŞEHİR’ olmayı tüm illerden daha fazla hak ediyor.  Marka olmak için haydi marka icraatlara…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zekiye çomaklı 2016-01-10 14:00:49

kalemine kuvvet, çok güzel bir yazı olmuş..