TÜRSAB’ın genç başkanı, Erzurum’u sözde değil, özde turizm başkenti yapmak için seferber oldu.

Artık genel kabul gören bir gerçek olarak karşımızdadır.

Erzurum, özellikle Palandöken’i ile bir turizm şehri.

Her yıl sayısı artan yerli ve yabancı turiste dinlenme, eğlenme, öğrenme ve spor yapma imkanı sunan Erzurum, sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da turist çekmek için envai türlü imkanlara sahip bir şehirdir ve bu konuda son yıllarda atılan ciddi adımlar sayesinde ağırlığını artırmış, adını daha çok duyurmuştur.

Öyle ki, Özbekistan'ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen kısa adı EİT olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları toplantısı sonrası Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, eşsiz doğal güzelliklere sahip Erzurum’un 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildiğini ilan etti, bu da ilin bu alanda ne denli önemli olduğunu herkeslere göstermiş oldu.

***

Gerek Valilik ve gerekse Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, çoğu kurum ve kuruluş da şimdiden ona göre pozisyon almaya başladı.

Sadece otelciler, taşımacılar, acenta ve turizm işletmeleri değil, şehrin dinamikleri bu anlamda hakerete geçti, olayın farkına vardı.

Ama biri var ki, bu anlamda çok kıymetli işlere imza atıyor ve atmaya da devam ediyor.

O kişi aynı zamanda bir tur şirketinin de sahibi olan TÜRSAB’ın Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol.

Bir kişi fazla turist çekeyim diye arı gibi çalışan, gecesini gündüzüne katan, belki de şu an Erzurum’un telefonu gibi en meşgul adamı olan Nuh Şenol, abarttığımı sanmayın, inanılmaz bir özveriyle çalışıyor ve şimdiden geleceğin turizm başkenti için alt yapısını hazırlıyor.

Yurt içi olsun, yurt dışı olsun fuarlara katılıyor, stantlar açıyor, edindiği izlenimleri bölgesindeki acenta yöneticileri ile paylaşıyor.

Tek bir gaye var, bölge turizmi nasıl kalkınır.

***

Elbette turizm uzun vadeli bir alan.

Ha deyince olmuyor.

O da bu bilinçle hareket ederek, kendisine bağlı Erzincan, Kars, Ağrı, Bayburt, Iğdır ve Ardahan’ı da kapsayacak geniş yelpazede bir turizm atağı için süreli asist yapıyor.

Amacı sadece Ortadoğu pazarı değil, Asya ve Avrupa pazarını da bölgeye çekmeyi başarmak, geleceğin yıldızı sektörün adeta ayağına yer yapıyor.

Bilhassa tur şirketleri, acentalar ve dahi ülke yetkilileri ile temaslar kuruyor, onları başta Erzurum olmak üzere 12 aylık bir turizm alanına getirmeyi hedefliyor.

Belki bugün için gol sayılabilecek ölçüde sayısal üstünlük sağlamamış olabilir ama ben şahsen inanıyorum ki bu asist kralımız sayesinde çok değil, yakın bir zamanda Erzurum, deniz, kum, güneş üçlüsüne alternatif bir dördüncü cazibeye kavuşmuş, yerli ya da yabancıların uğrak yerlerinden birisi olmasını sağlayacak.

Yolun açık olsun TÜRSAB.

Yolun açık olsun, şenolasın, Nuh Şenol!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Özgürlük yoldan çıkmak değil, dilediği yoldan gitmektir! (Atakan Korkmaz)

DUVARIN DİLİ: Yerlisi değilim ben bu acının. Şartlar öyle gerektirince sonradan yerleştim!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.